Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі бачили "разнарядку" на голоси за Януковича

П'ятниця, 5 листопада 2004, 08:15
Спостерігач на президентських виборах в Україні Радек Сікорскі заявляє, що бачив "документи, які вказували, скільки голосів очікується отримати на підтримку Віктора Януковича, і скілька на це виділялося грошей".

Про це він написав у Британський часопис "Спектейтор", повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

Видання вміщує в номері за 4 листопада дві статті про президентські вибори в Україні, винісши на обкладинку заголовок полеміки двох авторів "Нова Холодна війна". Бі-Бі-Сі не вказує від якої саме організації Сікорскі був спостерігачем.

Автор першої статті Радек Сікорскі, зосереджує увагу на втручанні Росії в перебіг українських виборів і особливо наголошує на використанні адмінресурсу під час передвиборчої кампанії.

Він вважає, що перемога підтримуваного Кремлем кандидата здатна завершити накреслення нових ліній поділу у Європі, які відокремлять ринкові демократії Заходу від автократій сходу.

На думку Радека Сікорського, Європейський Союз надавав українським виборам недостатню увагу - на відміну від Сполучених Штатів.

Він дорікає організації, що Євросоюз, який пишається своїми позиціями в питаннях демократії і прав людини, недостатньо переймається долею 47 мільйонів європейців в Україні.

Автор другої статті Іан Лахленд змальовує те, що він називає втручанням Сполучених Штатів у перебіг українських виборів.

Автор вважає, що захід підтримує опозиційного кандидата лише для того, щоб геополітично послабити Росію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування