Янукович лякає, що опозиція хоче захопити владу силою

П'ятниця, 5 листопада 2004, 09:25
Кандидат у президенти України Віктор Янукович вважає, що прагнення деяких представників опозиції вирішувати питання влади "на вулиці" загрожує стабільності країни.

"Досить сумно, що в результаті діяльності окремих політиків імідж стабільної держави загрожує бути втраченим. Їхні заклики вийти на майдан з метою захоплення влади - річ досить небезпечна для України", - заявив Янукович в інтерв'ю газеті "Московський комсомолець", яке публікується в п'ятницю.

"Замість того, щоб відвойовувати свої права у вуличних сутичках, я пропоную: робіть те ж саме на виборчих дільницях. Мирним шляхом", - відзначив прем'єр.

Він стверджує, що його прихильники і передвиборчий штаб далекі від агресивної пропаганди проти кандидатів від опозиції.

"Хочу підкреслити: жоден член мого передвиборчого штабу цим принципово не займався і не займається. У придушенні опонентів попросту немає жодної потреби. Тому що кращою агітацією за мою кандидатуру є діяльність нинішнього коаліційного уряду України", - сказав прем'єр.

Він підтвердив положення своєї передвиборчої програми.
Янукович сказав, що питання про статус російської мови в Україні буде винесене на загальнонародний референдум:

"Люди повинні самі вирішити, яка мова їм підходить для спілкування. У нас же фактична двомовність, кожен розмовляє тією мовою, що більше подобається. Вважаю, що закріплення за російською статусу як мінімум офіційної мови необхідне всій країні. Не варто дискримінувати російськомовне населення".

Крім того, кандидат у президенти має намір продовжити земельну реформу.

"Але розпродавати землю ми не дозволимо в жодному разі! Жоден гектар землі не стане власністю іноземців, тому що це буде грубим порушенням права українського громадянина, що звик на ній працювати", - сказав Янукович.

"Ми вибудуємо таку систему відносин, щоб ніхто не зміг забрати земельний пай у його хазяїна і щоб цей пай переходив до іншої людини винятково в спадщину", - пояснив Янукович.

Він підтвердив своє негативне ставлення до перебування в Іраку українських військових, але висловився проти їхнього поспішного виведення.

"Було б непогано негайно вивести наш контингент (як вимагає опозиція), але якщо ми на це підемо, самі ж спровокуємо нову хвилю тероризму, що може докотитися і до нашої держави", - сказав Янукович.

"Тому нам треба думати про безпеку власної країни; а до питання виведення українського військового контингенту неодмінно повернемося після січневих виборів в Іраку", - пообіцяв прем'єр.

Стосовно економічної ситуації в Україні, він визнав, що останнім часом відбувся різкий стрибок цін:

"Те, що трапилося з цінами, інакше як бєспрєдєлом і не назвеш! Адже жодних об'єктивних причин для підвищення вартості м'яса і сала не було. Врожай зібрано гарний, ціни товаровиробників, що вирощують худобу, не піднялися".

"Подорожчання ж продуктів тваринництва, рослинної олії, скоріше, беззаконня ринку, а не його закони. Просто спекулянти поспішили заробити на підвищенні пенсій і зарплат. Зі спекулянтами ми розберемося: вони ніколи не будуть керувати нашою країною", - підкреслив Янукович.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...