Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хакери Медведчук, Тігіпко і Клюєв фальсифікували вибори?

П'ятниця, 5 листопада 2004, 21:51
Тема хакерів і їх ролі на цих виборах президента набула нового звучання. Як відомо, напередодні кучмісти на чолі із сдпу(о)шником Шуфричем заявили, що вночі до ЦВК разом із комп'ютерними взломниками приходив Ющенко. За словами Шуфрича, вони начебто пошкодили сервер ЦВК, сам Центрвиборчком заявив, що їм ніхто не заважав.

У п'ятницю команда Ющенка повідомила інший сюжет, який загострив інтригу. За їх словами, насправді сервер у ЦВК виконує роль меблів. А справжній підрахунок голосів відбувається на транзитному сервері адміністрації президента. І Центрвиборчком лише озвучує дані, які проконтролював Медведчук і його антикризові колеги.

Про ці сенсації "нашоукраїнці" повідомили на прес-конференції, де вони також оголосили про перемогу Ющенка. Про це свідчить паралельний підрахунок голосів, який проводив штаб лідера "Нашої України".


Перевага Ющенка у першому турі склала два відсотки. Його відрив від Януковича – 500 тисяч громадян.

Через п'ять днів після виборів штаб Ющенка майже завершив свою бухгалтерію. Їм вдалося зібрати оригінали протоколи з 93,1% дільниць. На кожному з них стоїть синя печатка, тому називають ці протоколи "мокрими".

Результати паралельного підрахунку:

Ющенко – 40,46%
Янукович – 38,51%
Мороз – 5,89%
Симоненко – 5,01%.

За словами відповідального за паралельний підрахунок депутата Романа Зварича, загалом станом на п'ятницю вони зібрали дані з 98,8% дільниць, але 93,1% підтверджені "мокрими" печатками, інші п'ять відсотків даних отримані по електронній пошті та факсом. Тому в штабі Ющенка чекають ще кілька днів, щоб додати їх в загальну базу даних.

Все це відбувається в той час, коли Центрвиборчком п'ятий день начебто не може дорахувати два з половиною відсотки, які їм залишилося, щоб оголосити результати за 100% дільниць. Насправді, як з'ясував штаб Ющенка, у ЦВК є всі ці дані. Просто вони зберігаються на транзитному сервері Центрвиборчкому. Який знаходиться не в будинку на площі Лесі Українки, а під контролем адміністрації президента.

Зараз, каже керівництво кампанії Ющенка, у цей внутрішній сервер завантажено дані з 98,8% дільниць. Але на відритому сайті ЦВК від середи висвічуються незмінні цифри 97,67%. Дані не оновлюються, оскільки якщо це буде зроблено, Ющенко вийде уперед. І він буде переможцем першого туру попри фальсифікації, які "нашоукраїнці" вже втомилися підраховувати.

Зварич назвав цифри підрахунку 98,8% бюлетенів із транзитного сервера:

Ющенко – 39,77%
Янукович – 39,48%
Мороз – 5,8%
Симоненко – 4,99%

"Медведчук і Клюєв (керівник неформального штабу Януковича) з цього сервера проводили маніпулювання даними. Кожен файл із новими даними відправлявся до ЦВК тільки коли пройшов перевірку на транзитному сервері", - пояснив нашоукраїнець Порошенко.

За його словами, саме цим пояснюється дивне явище – дані на сервер ЦВК приходили не відразу після того, як їх електронною поштою відправляли із територіальних виборчих
комісій, а з затримкою на півгодини або навіть на добу.

"Приклад – дільниця №1 округу 142. З територіальної виборчої комісії лист відправили о 12:04, а прийшов він до ЦВК о 14:40. Затримка дві з половиною години. По деяких дільницях дані приходять штик в штик. А по деяких навіть є ситуація випереджання – коли дані до ЦВК приходили на дві години раніше до того, як вони були відправлені із територіальної виборчої комісії".

"Крім того, ЦВК отримував інформацію не в режимі реального часу, не онлайн, а порціями по півтори-три тисячі дільниць", - додав Порошенко.

Представники Ющенка не кажуть, які джерела повідомили їм інформацію про дані з транзитного сервера ЦВК. "Є різні обставини і різні інструменти. Ми б не хотіли роздягатися перед владою і показувати, що маємо те і те. Як і в правоохоронних органах, так і там є чимало людей, які не хочуть виконувати злочинний наказ".

За словами керівника офісу Ющенка Олега Рибачука, про кількісну перемогу Ющенка помічник Кучми Сергій Льовочкін був поінформований ще 3 листопада.

"Перший помічник президента Сергій Льовочкін вранці 3 листопада отримав від керівника "Укртелекому" наступну інформацію "за" Ющенка проголосувало 11 491 171 чоловік. "за" Януковича – 11 398 319 чоловік", - сказав Рибачук на чаті в "Телекритиці".

"Паралельний сервер в АП є. У ніч виборів менеджером цього серверу був особисто кризовий менеджер. Він же, за термінологією Шуфрича-Гавриша, і є головним хакером. Хакер має знати одне - ми знаємо адресу, де він, Тігіпко, Толстоухов, Клюєв і інші реальні штабісти провели ніч виборів, вони отримували попередню інформацію в електронному режимі і лише після "фільтрування" направляли її на сервер ЦВК".

Рибачук не каже, де саме знаходиться ця кімната Синьої бороди. "Можу лише повідомити, що це не Банкова і не ЦВК".

На думку команди Ющенка, у цей час поки ЦВК не дає остаточні результати голосування, влада намагається знищити перевагу лідера "Нашої України".

"У Сумах, Харкові, Львові терміново збирають територіальні виборчі комісії, щоб забезпечити інший результат, ніж той, який був вночі 31 жовтня... Досі немає протоколу по 100 округу на Кіровоградщині – там перемога Ющенка понад 40 тисяч голосів".

На питання, як можна уникнути такої маніпуляції, Порошенко відповідає гаслами: "Потрібна політична воля членів ЦВК. Наша мета – запропонувати їм: якщо вам треба політичний захист від тиску, ми готові надати цю підтримку. Проблема членів ЦВК – не в тому, що вони не можуть, а в тому, що вони не хочуть і стають співучасниками злочину".

Можливо, у ющенківців крім закликів бути чесними є конкретні ідеї боротьби з такою ситуацією. Але вони їх не назвали вголос. І було б дивно, якби вони це зробили перед другим туром.

Читайте також:

Атака "хакерів" з "Нашої України"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування