Ющенківці допомогли Ківалову рахувати і подарували диск від Медведчука

П'ятниця, 5 листопада 2004, 23:00
У суботу народні депутати Петро Порошенко, Роман Зварич та Микола Томенко у присутності журналістів передали голові Центральної виборчої комісії Сергію Ківалову лист з проханням негайно завершити остаточний підрахунок голосів за результатами першого туру президентських виборів.

Крім того, вони передали голові ЦВК диск, на якому містяться дані підрахунку дільничних комісій 98, 9% голосів, що були надіслані до ЦВК шляхом електронного зв'язку, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

"Передаємо вам результати голосування в електронному вигляді на основі даних протоколів дільничних комісій з "мокрими" печатками. Не сприймайте це як тиск. Ми впевнені, що це лише допоможе ЦВК, і сьогодні ми матимемо остаточні результати підрахунку голосів", - заявив Петро Порошенко, звертаючись до Сергія Ківалова.

При цьому народні депутати попросили голову ЦВК або спростували ці дані, або оголосили результати першого туру виборів президента України.

У своєму листі представники Віктора Ющенка також закликають Центрвиборчком зберегти свою репутацію та припинити дезінформацію українського народу. Лист для журналістів зачитав Роман Зварич.

"Незважаючи на брутальні фальсифікації, вкидання бюлетенів та маніпуляції з відкріпними талонами, навіть в цих умовах Віктор Ющенко переміг у першому турі", - наголосив Петро Порошенко.

Ківалов у свою чергу поцікавився, відповідаючи на заклик Порошенка оприлюднити дані, чому команда Ющенка не подала документи з 100% опрацьованих даних по бюлетенях.

На що Порошенко повідомив, що на сьогоднішній день по 18 дільничних виборчих комісіях "просто в природі не існує протоколів", тому їх врахувати неможливо.

Глава ЦВК підкреслив: "Добре, що даєте цю інформацію. Вона завжди допомагає. Я приймаю (дані) і від одного штабу і від іншого, і ми з задоволенням ще раз подивимося". При цьому він додав: "Сьогодні ми працюємо цілий день, завтра ми працюємо цілий день, щоб у понеділок мати (результати), а у вівторок їх вивісити".

Ківалов нагадав, що закон України зобов'язує ЦВК оприлюднити результати першого туру до 11 листопада. "Ми це відповідно до закону обов'язково зробимо, а за це вам спасибі", - сказав він.

У той же час відповідаючи на питання журналістів про те, чому дотепер ЦВК не підрахував остаточні результати першого туру, у той час, як штабові Ющенка це вже вдалося зробити, Ківалов відзначив:

"Тому що штаб Ющенка має право помилятися на 1% або на соту відсотка, а ми не маємо. Ми юридично повинні точно вивірити ці дані і ми юридично повинні точно перевіряти цифри і їх і давати, і тільки", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:

Хакери Медведчук, Тігіпко і Клюєв фальсифікували вибори?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування