Держдума Росії почала працювати на Януковича

Вівторок, 9 листопада 2004, 13:05
У Держдумі створено робочу групу для обговорення угоди про подвійне громадянство між Росією й Україною.

Про це повідомив у вівторок журналістам спікер Держдуми Борис Гризлов, передає РІА "Новості".

За словами Гризлова, очолює робочу групу глава думського комітету із справ СНД і зв'язків із співвітчизниками Андрій Кокошин.

Спікер пояснив, що у вівторок на Раді думи обговорювався персональний склад робочої групи. Разом з тим, він відзначив, що "робота вже йде".

Гризлов також повідомив, що хоч питання укладення угоди стосується компетенції виконавчих органів влади, парламентарії активно співпрацюють із МЗС, МВС і своїми українськими колегами.

У той же час, керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський повідомив у вівторок, що міністерство закордонних справ України не отримувало від російської сторони проект угоди про подвійне громадянство.

"За станом на сьогодні МЗС не отримав від російської сторони проекту такої угоди", - сказав Лубківський, слова якого наводить УНІАН.

Лубківський додав, що зараз це питання не лежить у площині практичного опрацювання і МЗС не розглядається.

Він наголосив, що в разі, якщо проект документа надійде до МЗС, "ми будемо діяти відповідно до Конституції України, чинного законодавства, у контексті загальновизнаних норм міжнародного права".

Лубківський також зазначив, що це питання "лежить на поверхні і є доволі чутливим".

Як повідомлялося раніше, з ідеєю впровадження подвійного громадянства виступає кандидат-прем'єр Віктор Янукович. Для впровадження подвійного громадянства необхідно вносити зміни до Конституції України, за що повинні проголосувати як мінімум 300 народних депутатів.

У той же час, голова думського Комітету з регламенту й організації роботи Держдуми Олег Ковальов заявив, що Держдума на пленарному засіданні в середу може ратифікувати протокол про внесення змін до угоди між РФ й Україною про безвізові поїздки громадян.

Відповідно до протоколу, громадяни України можуть перебувати на території Росії без реєстрації до 90 днів.

За його словами, на пленарному засіданні в середу дана пропозиція може бути внесена "з голосу". Ковальов заявив, що цей документ розглядається Держдумою в екстреному, прискореному порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування