Комуністи не вірять, що Янукович не дбає про власну кишеню

Вівторок, 9 листопада 2004, 16:44
Комуністи не мають наміру змінювати рішення про не підтримку у другому турі жодного з кандидатів на пост президента України.

Так прокоментував Лідер КПУ Петро Симоненко прокоментував висловлювання Гавриша в газеті "Столичные новости" про те, що його заява "про бажання зайняти місце в уряді у тій частині, яка пов'язана з соціальними інтересами суспільства, також свідчать, що переговори (між КПУ і Януковичем) ще не завершені".

Симоненко також зауважив, що це власна думка або бажання саме так бачити розвиток подій Гавриша і не більше, передає УНІАН.

"Мені тут коментувати нічого, наша позиція чітка, прозора і зрозуміла кожному, хто слідкує за тим, як ми відстоюємо наші принципи у Верховній Раді, спираючись на волю наших виборців", - сказав Симоненко. При цьому він нагадав рішення Пленуму ЦК КПУ щодо непідтримки жодного з кандидатів.

Водночас, Симоненко зазначив, що комуністи можуть вести переговори про свою участь в уряді народної довіри.

"Якщо хтось намагається нас підвести до можливої співпраці, він має показати, в першу чергу, свою програму, яка, за оцінкою комуністів, має відповідати вимогам громадян України, якщо вона буде покращувати їх життя, якщо ми побачимо, що це чесна професійна відповідальна влада, яка дбає про народ, а не про власну кишеню, тоді можливі якісь розмови про співпрацю", - сказав лідер КПУ.

Симоненко також спростував повідомлення деяких ЗМІ, які пов'язували зустріч керівників фракцій КПУ з прем'єром Януковичем щодо негласної підтримки комуністами останнього. Симоненко зазначив, що залежні ЗМІ навмисно перекрутили цю зустріч як передвиборчу, хоча насправді нічого іншого, крім соціальної політики, на ній не обговорювалось.

Він сказав, що зустріч відбулась за ініціативи прем'єра, який хотів обговорити з фракцією, що налічує 60 голосів, чи мають перспективи проходження через парламент його соціальні ініціативи. "Ні про що інше мови не було", - наголосив Симоненко.

Симоненко також прокоментував заклики Геннадія Зюганова до комуністів підтримати одного з кандидатів на посаду президента.

"Ці дві події за своїм змістом були перекручені та використані у класичному стилі брудних політтехнологів, що окопалися у штабах олігархічних кандидатів", - наводить слова Симоненка прес-служба КПУ.

Лідер КПУ наголосив, що заклики Зюганова – "це його особиста думка з огляду на величезне значення результатів цих виборів для Росії і україно-російських стосунків".

"Подібна оцінка керівника російських комуністів стала для нас несподіванкою тому, що ще 4 листопада Пленум ЦК КПУ прийняв рішення про не підтримку у другому турі виборів будь-кого з кандидатів - виразників та продовжувачів курсу нині правлячого антинародного режиму", - сказав він.

"Я вже неодноразово наголошував і наголошую ще раз, що вибори для громадян України закінчилися 31 жовтня, коли кримінальний капітал наочно продемонстрував своє повне зрощення з владою", - зазначив Симоненко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування