Тимошенко не піде на вибори. І обіцяє Путіну ще одну помаранчеву революцію

Четвер, 2 грудня 2004, 14:28
Юлія Тимошенко не буде брати участь у нових виборах, якщо їх оголосять замість переголосування другого туру.

"Я з Віктором Андрійовичем цей бій пройду пліч-о-пліч до перемоги. Я вірю в нашого лідера і в його сили перемогти", - сказала Тимошенко на брифінгу в Києві.

Тимошенко також не бачить поганого в тому, що команда Ющенка має два крила – радикальне і більш помірковане. "Добре, що є два крила. Легше буде відпрацьовувати розумну середню лінію".

На питання, чи може Ющенко не брати участь у нових виборах, Тимошенко сказала: "Будь-які вибори, які будуть в країні (замість голосування 21 листопада) – будуть за участі Ющенка. Інакше політична криза досягне апогею, і події будуть розгортатися іншим чином".

Водночас Тимошенко сказала, що влада дійсно прагне нових виборів. На питання, чи може новим кандидатом від влади бути Тігіпко, вона сказала:

"Один із планів – започаткування нових виборів, висунення нової кандидатури – це може бути і Тігіпко. Президент, як завжди, пообіцяв усім, але на умі тримає власну кандидатуру".

Тимошенко на прес-конференції також спростувала поширену начебто від її імені інформацію про заклик громити місцеві осередки Компартії. "КПУ не треба крушити. Вона самознищилася під час цих президентських виборів, і там нема з ким вести переговори".

Говорячи про раптовий від'їзд Кучми до Москви на переговори, Тимошенко сказала: "Це не допоможе".

"Допоможе Кучмі одне – почути народ і зберегти своє обличчя в історії. Інакше він в історії залишиться злочинцем".

Тимошенко також пообіцяла експорт революції до Росії: "Як тільки закінчимо, український помаранчевий настрій передамо Росії. Путіну теж треба це розуміти і треба ставати трохи помаранчевим".

За словами Тимошенко, уже зараз в Москві можна побачити машини з помаранчевими стрічками.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування