Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович ховався від Європарламентарів, а Кучма став агресивним

Четвер, 2 грудня 2004, 17:59
Президент України Леонід Кучма не погодиться на повторне проведення другого туру виборів президента.

Таку думку висловила "ПроЄвропі" Гражина Станішевська після зустрічі з українським президентом в Києві в четвер.

За її словами, в четвер під час зустрічі з європарламентаріями Кучма виступив категорично проти повторення другого туру, відстоюючи необхідність проведення нових виборів.

"Абсолютно не хоче погодитися на повторення другого туру", - сказала представник Європарламенту від Польщі.

Станішевська відзначила, що, на думку Кучми, у випадку переголосування кандидат від влади Віктор Янукович відмовиться від участі у виборах, що приведе до загострення ситуації на сході та півдні України.

"Продовжиться революція, яка перенесеться зі заходу та центру на схід та південь", - сказала вона, цитуючи Кучму. Президент також пояснює неможливість повторення 2 туру виборів відсутністю правових засад.

За словами європарламентарія, Кучма також вважає, що Верховна Рада визнала всі вибори фальсифікованими, а не тільки другий тур, і Верховний Суд, за його словами, теж не зможе визнати фальсифікованими тільки другий раунд.

Станішевська додала, що Кучма "дуже агресивно" відреагував на резолюцію Європарламенту, котрий 1 грудня закликав провести повторний другий тур за участі лідера опозиції Віктора Ющенка та прем'єра Віктора Януковича, засудивши фальсифікації.

Представник ЄП висловила думку, що Кучма поки не готовий піти на цей компроміс. "Виразно - ні", - сказала Станішевська.

Водночас, додала вона, багато залежатиме від рішення Верховного Суду, який розглядає скарги на фальсифікації виборів.

В свою чергу співголова делегації Європарламенту Елмар Брок не виключає, що відмова Януковича від зустрічі з делегацією може бути пов`язана з тим, що його обвинувачують у причетності до фальсифікацій під час другого туру президентських виборів.

"Я розумію, що його позиція не така вже й сильна, щонайменше тому, що було багато порушень під час виборів, у яких, у тому числі, звинувачують і його, і він, очевидно, почувається не дуже впевнено в цій ситуації", - зазначив Брок.

УНІАН

Читайте також:

ЄВРОПАРЛАМЕНТ ВИМАГАЄ ПЕРЕВИБОРІВ ЗА УЧАСТЮ ЮЩЕНКА І ЯНУКОВИЧА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування