Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ХОЧЕ БУТИ ПРЕМ'ЄР-МІНІСТРОМ

Четвер, 2 грудня 2004, 23:00
Один із лідерів української опозиції Юлія Тимошенко прагне очолити уряд країни у разі перемоги кандидата у президенти Віктора Ющенка.

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькій газеті ”Гандельсблатт”, опублікованому в п'ятничному номері, повідомляє радіо "Німецька хвиля".

Тимошенко заявила, що вірить у перемогу опозиції, яка оскаржує офіційні результати голосування і домагається повторного проведення другого туру.

За її словами, опозиція подасть судовий позов проти чинного президента України Леоніда Кучми, якщо він блокуватиме переголосування.

Також в інтерв'ю виданню "Газета.Ru" Тимошенко на питання про своє можливе прем'єрське майбутнє при президентові Ющенку відповіла:

"Я думаю, що я була б гідним прем'єр-міністром України. Я б прекрасно впоралася із цією роботою й дала б той результат, якого очікують люди".

"Але такі питання - це питання політичних компромісів і бачення Віктора Андрійовича", - додала Тимошенко.

За її словами, вона хотіла б "просто працювати в уряді й показати, як потрібно будувати країну зовсім на іншому рівні суспільних відносин".

У той же час, Тимошенко, за її словами, не бачить участі нинішніх членів уряду в подальшому політичному житті. "Це зовсім збанкрутілі люди, які Україні зовсім нічого не дали. Все економічне зростання, про яке вони розповідали, - це штучно створене явище, що зовсім не підвищило добробут людей", - сказала вона.

Більше того, упевнена Тимошенко, "своїми останніми діями, спрямованими на популяризацію Януковича, а саме неконтрольованою популістською фінансовою політикою, вони ввігнали Україну в стан початку економічної кризи".

Про першого віце-прем'єра й міністра фінансів Миколу Азарова Тимошенко відгукнулася так: "Це найбільш безграмотний міністр фінансів, якого я коли-небудь у житті зустрічала".

Тимошенко впевнена, що "чим скоріше Ющенко стане президентом, чим скоріше почне виконувати обов'язки його уряд, тим скоріше початкові симптоми системної кризи буде зупинено".

Разом з тим, в інтерв'ю "Львівській газеті" Тимошенко підкреслила, що уряд народної довіри, який найближчими днями сформує опозиція, не є тимчасовим.

"Ми починаємо нині формувати не тимчасовий уряд, як дехто вважає, а справжній уряд народної довіри. Він буде урядом президента Віктора Ющенка в майбутньому", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування