Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко формує свою армію і закликає пережити іспити дружини Януковича

П'ятниця, 3 грудня 2004, 23:00
Віктор Ющенко створює базу даних учасників помаранчевої революції для формування армії спостерігачів на виборах президента 26 грудня.

На мітингу на Майдані Ющенко повідомив, що серед учасників мітингу уже розповсюджено 160 тисяч анкет. Із числа цих людей штаб Ющенка формуватиме учасників агітаційної кампанії, спостерігачів і членів виборчих комісій.

"З завтрашнього дня починається фінальна частина виборчої кампанії. Найсильніша армія перемоги – це та армія, яка стоїть на майдані", - сказав Ющенко.

Він додав, що у неділю на мітингу буде оголошено план дій учасників акції протесту на час виборчої кампанії.

Говорячи про політичні події, Ющенко сказав: "Ідуть надзвичайно цинічні важкі переговори, мета яких – затягнути час, вирвати з рук праведну Конституцію, щоб 26 грудня народ зустрів у конфлікті".

Ющенко розповів, що у суботу "Наша Україна" не голосувала за зміни до Конституції №4180, оскільки Кучма не виконав жодного рішення щодо врегулювання кризи, які ухвалив парламент: ні щодо зміни ЦВК, ні щодо відставки уряду Януковича.

Також, за словами Ющенка, Кучма наклав вето на зміни до закону про вибори, які було ухвалено перед виборами і де унеможливлювалися фальсифікації через недопущення голосування на дому і за відкріпними посвідченнями.

"І попри таке ігнорування нам пропонують проголосувати законопроект змін до Конституції 4180. Як поступити нашій фракції, коли пропонують документ, який не має відношення до конфлікту?".

"Вони (влада) зрозуміли, що перемоги їм не бачити. Вона у нас! І тоді виникає ідея – через зміну до Конституції робити ревізію повноважень президента!", - сказав Ющенко.

За словами Ющенка, "Наша Україна" і БЮТ "ніколи не заперечували ідею політреформи".

"Але вибори вирішують долю України, а не закон 4180", - сказав Ющенко.

За його словами, спочатку треба ухвалити закони, які роблять вибори чесними. "Наші дії – як вийти із ганьби, в яку влада завела фальсифікаціями 21 листопада".

Ющенко також закликав міжнародну спільноту надіслати на вибори 26 грудня якнайбільше спостерігачів – не зважаючи на католицьку Різдво.

"Ми вітаємо ініціативу канадських парламентаріїв, які звернулися до канадських українців: не час святкувати Різдво, ви повинні бути в Україні".

"26 грудня ми вас чекаємо в Україні. Це той день, який вирішує долю України на десятки-сотні років", - звернувся Ющенко.

Ющенко відзначив, що чув слова однієї "леді", яка сказала, що тут американські валянки і наколоті апельсини.

"Соромно чути таку оцінку цих десятків тисяч людей, вони не заслуговують від людей, які ігнорують цих людей. Я впевнений, що це сказано задля емоції, щоб десь на Сході у якоїсь людини виникло відчуття, що там справді, наколоті апельсини, що тут одягають в американські валянки, що тут не люблять цих людей. Але ми повинні пережити ці іспити, це іспит на нашу віру!", - зазначив Ющенко

Він розповів про економічні злочини влади, зокрема вкрадену "Криворіжсталь" і зазначив при цьому, що від демократії залежатиме і заможність громадян.

"Ніколи великі статки хунта не приносить. Демократія і заможність – дві сестри, і якщо хтось ігнорує демократію, він ігнорує заможність. Якщо ми дивимось на сусідів і нам подобається, як вона живе, то ми повинні знати, що висока економіка виростає з відкритої політики", - розповів Ющенко.

Він розповів притчу про ангелів, які прийшли до Бога й скаржилися, що він наробив: на півдні одні піски, на півночі одні карликові берези, а Україні бог дав усе: і теплі моря і гори, і надра. На що Бог їх відповів: "ви ще не знаєте, яку я їм дав владу".

Він закликав своїх прихильників "не бути пасивними", щоб потім "не марширувати по Хрещатику під мурку".

Ющенко пообіцяв, що штаб у неділю викладе свій план як захищати свій вибір, але також він попросив написати листа чи подзвонити родичам на схід і розповісти правду.

"Або ця нація житиме чесно або по понятіям, щастя жити в такий час і захищати вибір, цінуйте лікоть людей, які стоять поряд з вами, цінуйте їх, робіть їм компліменти і Слава кожному з вас, СлаваУкраїні і Господу Богу!", - завершив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування