Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗВІЛЬНИТЬ ЯНУКОВИЧА Й ПОСТУПИТЬСЯ ЮЩЕНКУ. АЛЕ ТІЛЬКИ З ОДНІЄЮ УМОВОЮ

Понеділок, 6 грудня 2004, 09:38
Президент України Кучма заявляє, що рішення Верховного суду про переголосування другого туру виборів глави держави потрібно виконувати.

"Таке рішення Верховного суду прийнято, і його потрібно виконувати", - заявив Кучма в понеділок у Конча-Заспі під Києвом, відкриваючи нараду з економічним блоком Кабінету міністрів.

Він також заявив, що формування нового складу уряду України має розпочатися після прийняття змін в Конституції країни.

"Отут, на мою думку, головна відповідь, у тому числі й щодо відставки уряду: є бажання - потрібно приймати негайно зміни в Конституцію й приступати до формування нового уряду", - сказав Кучма.

При цьому він відзначив, що готовий іти на компроміс для зняття політичної напруги в суспільстві й підписати прямо в сесійній залі Верховної Ради пакет змін у закон про вибори президента й у Конституцію України.

"Готовий прямо в сесійному залі підписати їх відразу після прийняття", - заявив Кучма.

Президент підкреслив, що готовий "до подальших кроків, щоб зняти напругу в суспільстві", яка, на його думку, створена штучно.

"Знову пропоную парламенту невідкладно розглянути в пакеті зміни в закон про вибори й законопроекти про зміни в Конституцію", - сказав президент.

Кучма також висловив готовність іти на компроміс щодо зміни складу Центральної виборчої комісії.

"Я готовий іти на компроміс, однак я до цього часу не маю пропозицій з боку Верховної Ради щодо членів ЦВК", - сказав Кучма.

"Підтверджую свою готовність до компромісу, а для цього потрібна тільки добра воля, а не мова ультиматумів", - відзначив він.

Разом з тим Кучма підкреслив, що для його звернення до парламенту із пропозицією про зміну складу Центвиборчкому "потрібно мати законні підстави".

"Наскільки я інформований, у закон про вибори президента вноситься така норма. Потрібно її ще проголосувати", - додав він.

Президент процитував статтю 30 закону про Центвиборчком, де передбачені причини, з яких може бути змінений склад ЦВК. При цьому він відзначив, що, відповідно до цієї статті, на даний момент у нього немає законних підстав для зміни складу комісії.

Як повідомлялося, у суботу парламент не зміг прийняти жодного рішення по законопроектах про політреформу й внесення змін у закон про вибори президента, оскільки фракція "Наша Україна" відмовилася голосувати за них "у пакеті".

Раніше учасники багатосторонніх переговорів у Києві по врегулюванню політичної кризи, що виникла після другого туру президентських виборів, 2 грудня, серед іншого, домовилися про прийняття в пакеті із внесенням змін у закон про вибори президента України політичної реформи, відповідно до законопроекту 4180, і формування на цих принципах уряду України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування