Томенко вважає штаб Януковича "потєшним". Чорновіл готовий покласти своє ім'я

Вівторок, 7 грудня 2004, 10:44
Народний депутат Микола Томенко вважає, що "сформований Януковичем своєрідний "потєшний" штаб на чолі з Тарасом Чорноволом не матиме ні фінансових, ні організаційних можливостей здійснювати виборчу кампанію".

Про це повідомляє прес-служба
центрального виборчого штабу Ющенка.

На думку Томенка, цікавішим є те, хто буде працювати в реальному штабі Януковича. Депутат вважає, що оскільки рішення Верховного суду про переголосування другого туру виборів вказує на причетність команди Януковича до фальсифікації виборів, то "це означає, що зокрема, Андрій Клюєв та інші керівники виборчої кампанії Януковича повинні відповідати перед законом за організацію фальсифікацій".

"За таких умов залишається загадкою, хто ж реально забезпечуватиме прийняття головних рішень виборчої кампанії, тобто фінансування, організаційних заходів проведення виборів щодо голосування, спостереження тощо", - сказав народний депутат.

Разом з тим, на думку Томенка, "було б правильним ввести до штабу все "потєшноє" політичне військо, задіяне у виборчій кампанії Януковича, тобто екс-кандидатів у президенти Романа Козака, Дмитра Корчинського, Олександра Яковенка, Олександра Базилюка".

"Як кажуть експерти, за кошти та з допомогою медіа Януковича-Медведчука вони озвучували позицію донецького клану та брали відповідальність за політичну рекламу і поліграфію, спрямовану проти Віктора Ющенка", - зазначив він.

Для народного депутата залишається під питанням, "як активно працюватимуть в команді Януковича і російські політтехнологи – автори концепції двох Україн та пропагандисти ідей сепаратизму".

"Проте за будь-яких обставин для всіх очевидним є те, що Янукович переживає серйозну кризу свого оточення", - наголосив Томенко.

З Томенком солідарний політолог Володимир Маленкович, який вважає, що "призначення Тараса Чорновола свідчить про те, що серйозної підготовки в розрахунку на перемогу в третьому турі Янукович не веде".

Зазначаючи в експрес-опитуванні Центру досліджень політичних цінностей, що у Чорновола немає відповідного досвіду, Маленкович також підкреслює, що " в будь-якому випадку Янукович має спиратися на російськомовне населення південного сходу України передусім, а Тарас навряд чи зможе представляти інтереси саме цього регіону й розігрувати політичну програму в інтересах саме цієї частини населення України".

На думку політолога, "тільки при варіанті, коли опозиція відмовиться від ухвалення політичної реформи, Ющенко може програти (вибори), тому що в такому випадку він скоріше всього втратить й голоси соціалістів".

Політтехнолог штабу Ющенка Олег Медведєв припускає, що Чорноволу вготована "функція і роль говорячої голови", яка раніше належала Сергію Тігіпку. "По-моєму йдеться про те, що панна Ганна Стеців (прес-секретарка Януковича) отримала собі конкурента в особі Тараса Чорновола”, - зазначив він.

У той же час сам Тарас Чорновіл наголошує, що тепер у Януковича "буде абсолютно інша виборча кампанія, яка буде побудована на політичних принципах, у яких не буде жодного адміністративного елементу".

"Це буде кампанія не кандидата від влади, а кандидата-політика. І я для цього готовий покласти чисті зусилля, врешті-решт свій імідж, своє політичне ім’я, тому що для мене це є достатньо принципово", - заявив Чорновіл.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування