Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтерпол відклав пошуки Тимошенко до кращих часів?

Вівторок, 7 грудня 2004, 22:17
У вівторок на сайті Інтерполу спочатку з'явилося, а потім зникло оголошення про розшук Юлії Тимошенко.

В першій половині дня редакція "Української правди" з кількох джерел одночасно отримала посилання на сторінку електронного досьє Юлії Тимошенко з рубрики "Розшук" в Інтерполі.

Однак у другій половині дня при спробі відкрити сторінку з'явилося повідомлення The page cannot be found.

Як удалося з'ясувати РІА Новинам, в Інтерполі зникнення електронного досьє пояснюють тим, що "у цей час воно перебуває в стадії розгляду".

Це російське агентство у вівторок присвятило темі сайту Інтерполу й Тимошенко як мінімум 4 новини.

Агентство одержало відповідь з ліонської штаб-квартири Інтерполу у відповідь на письмове прохання роз'яснити, чому дані на Тимошенко спочатку з'явилися на інтернет-сайті Інтерполу в рубриці "Розшук", а потім зникли.

У відповіді прес-служби Інтерполу уточнюється, що інформація, пов'язана з розшуком тих або інших осіб, є справою тих країн-членів Інтерполу, з чиєї ініціативи був оголошений розшук. Сам Інтерпол жодних коментарів з індивідуальних випадків не дає.

У цьому зв'язку в штаб-квартирі Інтерполу запропонували звернутися за додатковими роз'ясненнями до компетентних органів країни, що ініціювала розслідування щодо Тимошенко, тобто в цьому випадку - Росії.

В електронному досьє повідомлялося, що Тимошенко розшукується за шахрайство, а ордер на її арешт був виданий у Москві.

Дві її фотографії, зроблені в різний час, супроводжувалися кількома рядками стандартного тексту, у яких зазначене прізвище й ім'я персони, що розшукується, стать, вік, дата й місце народження, національність.

Серед особливих прикмет зазначений колір волосся - "темний".

Разом з тим, як роз'яснив керівник прес-служби Генпрокуратури України Сергій Руденко, Тимошенко не може бути затримана на території України.

"Вона ніким не може бути затримана на території України, оскільки користується депутатською недоторканністю", - пояснив Руденко.

За його словами, оголошення в розшук Тимошенко не виходило від українських правоохоронних органів. Питання до Тимошенко, сказав прес-секретар, є в Росії, яка і направила документи до Інтерполу із проханням про оголошення її у міжнародний розшук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...