Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співвласник "1+1" Роднянський: Робити те, що ми робили для Януковича – немислимо

Середа, 8 грудня 2004, 16:12
Канал "1+1" працював на "єдиного кандидата" Віктора Януковича, тому що в іншому випадку саме його існування було під загрозою.

Про це в інтерв'ю "Московским новостям" зізнався співвласник і голова ради директорів каналу Олександр Роднянський.

"Якийсь час тому під загрозу було поставлено сам факт існування "1+1", тому що у нас хотіли відібрати ліцензію, і я дозволив зв'язати себе деякими зобов'язаннями", - сказав Роднянський.

"З тих пір ми відчували досить жорсткий тиск - як і майже всі наші колеги на українському телебаченні", - додав він.

З іншого боку, зізнається Роднянський, робити те, що робив канал "у рамках роботи на "єдиного кандидата" Віктора Януковича, ...було убивчо і професійно, і по-людськи".

За словами Роднянського, в останні кілька тижнів "стало зрозуміло, що все це вже нижче плінтуса й треба або закривати лавку, або міняти ситуацію кардинально".

"У нас у самих - я маю на увазі менеджмент каналу - було відчуття абсолютної безглуздості того, що відбувається. Ми просто подивилися одного разу один на одного й подумали: ми що, для цього взагалі придумали займатися телебаченням?!" - розповідає Роднянський.

Він згадує, що настав момент, коли "усі - члени родини, друзі, діти, усі опинилися на площі, а на тебе стали дивитися з жалістю". А після того як в ефір "1+1" без усякого попередження "врубили" новини каналу "Інтер", Роднянський, за його словами, подзвонив у Київ і сказав: "Збирайте команду, я прилечу".

Співвласник "1+1" підтвердив, що після рішення робити чесні новини й відповідного звернення в ефірі йому дзвонили з адміністрації президента, але не став це коментувати.

"Хочуть закривати - нехай закривають. Ми не збираємося більше нікому допомагати - ні Януковичу, ні Ющенкові", - заявив Роднянський.

За його словами, наступного дня після заяви йому "подзвонили кілька знайомих зі штабу Ющенка й теж спробували дати якісь вказівки, тільки в більш інтелігентній формі...".

Разом з тим, Роднянський, за його словами, сказав зборам колективу "1+1", який у масі своїй співчуває опозиції: "Якщо ми робимо зараз нормальне телебачення, то на роботі ви не робите жовтогаряче телебачення".

Роднянський зізнався, що у зв'язку з подіями в Україні "сповнений гордості" й "дуже заповажав людей".

"Мені здавалося останні два роки, що все вже закінчено, усе котиться по похилій, я майже втратив інтерес до каналу: І раптом такий подарунок!" - сказав Роднянський.

"Я дуже довго чекав цього. Я завжди знав, що Україна вагітна свободою. Я втомився на це сподіватися. Те, що зараз відбувається, це дуже добре. І чим би все не скінчилося, я переконаний, що люди, які відчули це емоційне потрясіння, особливо в юності, вони вже інші. Вони просто ніколи не будуть колишніми, їх зігнути буде непросто", - продовжив він.

За його словами, уже ведуться зйомки фільму про революцію. "Це буде виразний, серйозний фільм про те, що трапилося з народом, з нацією. Це ж величезна подія, це історія, яка твориться у тебе на очах", - сказав Роднянський.

Разом з тим, він підкреслив, що слова "жовтогарячий" там не буде. "Це фільм не про жовтогаряче", - заявив Роднянський.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...