СУД ПОНОВИВ ПІСКУНА ГЕНПРОКУРОРОМ. АЛЕ НА РОБОТІ ЙОГО НЕ ЧЕКАЮТЬ

Середа, 8 грудня 2004, 23:00
Печерський суд Києва вирішив поновити на посаді генпрокурора Святослава Піскуна, звільненого в 2003 році.

Про відповідне рішення стало відомо у четвер.

Журналіст із посиланням на адвоката Піскуна повідомила, що оскарження звільнення стало можливим тільки зараз, тому що, за твердженням екс-генпрокурора, через розслідування резонансних справ на нього чинився "жахливий тиск".

А зараз, за словами Піскуна, "політична ситуація в країні дозволяє звернутися в суд і зайнятися відновленням своїх прав".

Відповідно до рішення суду, Піскун може приступитися до виконання обов'язків генпрокурора "прямо зараз".

Разом з тим, відповідно до процедури оскарження, президент України Леонід Кучма може заперечити рішення Печерського суду в Апеляційному суді Києва й той, у свою чергу, може скасувати рішення про відновлення на посаді екс-генпрокурора.

Керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що рішення Печерського суду "жодним чином Генпрокуратури не стосується", оскільки вона не є стороною у справі. Більше того, за словами керівника прес-служби, в Україні "є чинний генпрокурор".

Руденко виключив "негайний вступ на посаду генпрокурора" Піскуна. "Вакансії генпрокурора на даний момент нема", сказав він, підкресливши при цьому, що інформація про підписання президентом відставки Васильєва не надходила.

Як повідомлялося, указом президента Піскун був звільнений з посади генпрокурора 29 жовтня 2003 року за пропозицією Координаційного комітету з боротьби із корупцією й оргзлочинністю при главі держави.

Комітет розкритикував роботу генпрокурора, обвинувативши його в "надмірній політизації органу в цілому й створенні власного політичного іміджу", а також в "низці порушень, які завдають шкоди авторитету прокуратури й у цілому державі".

Піскун був затверджений на посту генпрокуророра 4 липня 2002 року після узгодження його кандидатури з парламентом.

Зараз посаду генпрокурора займає Геннадій Васильєв. Він подав заяву про відставку, яку президент Леонід Кучма обіцяв задовольнити.

На відставці Васильєва наполягає українська опозиція.

Рішення Печерського райсуду може бути оскаржене в Апеляційному суді Києва.

"Інтерфакс-Україна""


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування