10 тисяч учасників акції в "американських валянках" ніколи не забудуть весілля й Руслану. І те, що Ющенка там не було

Четвер, 9 грудня 2004, 14:16
Найбільш популярними подіями наметового містечка в центрі Києва стали весілля його мешканців, а найбільш "дефіцитним" товаром виявилася зубна паста.

Такі дані дослідження, проведеного прес-центром "Гала-Радіо". Працівники прес-центру обробили 558 анкет, розданих у наметовому містечку на Хрещатику до 9 грудня.

На питання про найпопулярнішу подію найчастіше називали весілля (яких за офіційним даними було 3, а за деякими іншими джерелами - до 10), дні народження, а також приїзд до наметового містечка Руслани.

Найбільшими проблемами були названі недостача гігієнічних засобів (найчастіше, зубної пасти), холод, відсутність води й гарячих напоїв. Разом з тим, всі респонденти погодилися, що проблем з їжею не було. Деякі висловили невдоволення відсутністю у містечку Віктора Ющенка.

На питання "як довго Ви плануєте тут залишатися?", 90% респондентів відповіли: "До перемоги 26 грудня" або "До кінця".

Причини приїзду людей з регіонів сильно відрізняються залежно від віку. Так, молоді люди 18-22 років, в основному, відповідали, що приїхали підтримати Ющенка, респонденти 25-30 років живуть у містечку, у такий спосіб борючись "за демократію, свободу й правду", а серед респондентів старше 50 років переважають відповіді, що починаються зі слів "проти": "проти неправди", "проти фальсифікацій" і так далі.

Найбільше кількість опитаних були з центральних областей України (Київської, Житомирської, Черкаської і Кіровоградської), а також Києва.

За даними керівництва наметового містечка, у таборі 17 днів постійно проживали близько 10 тис. осіб, причому максимальна кількість досягала 15 тис.

Усього в містечку було встановлено 500 маленьких приватних наметів.

Містечко обслуговували 5 медпунктів, 9 пунктів роздачі їжі, 5 речових складів, 6 продовольчих складів, 40 радіостанцій, 6 польових кухонь, 3 стаціонарні їдальні.

Тепло й роботу електричних приладів забезпечували 18 електричних генераторів. Охороняли табір 500 осіб, а на його території за увесь час існування працювали 220 вітчизняних й іноземних журналістів.

За власним бажанням допомагали містечку з їжею 15 приватних фірм. За весь час життя містечка було використано 2000 пар валянків.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News