Піскун таки може пробитися в генпрокурори. Зінченко обіцяє й інші кадрові зміни

Четвер, 9 грудня 2004, 14:59
Керівник штабу Коаліції "Сила народу" Олександр Зінченко не виключає, що кандидатура Святослава Піскуна може бути серед інших претендентів на посаду генерального прокурора, які розглядатиме майбутній президент України Віктор Ющенко.

На прес-конференції у четвер Зінченко зазначив, що буде розглядатись "кілька альтернатив", оскільки не звужується коло для можливості обрання із всіх вірогідних кандидатур.

За його словами, кандидатури на посаду генпрокурора "далеко не обмежаться прізвищем Піскуна". Він підкреслив, що цих кандидатур буде, щонайменше, 4.

Зінченко підкреслив, що при розгляді кандидатури на посаду генерального прокурора України велике значення має і той факт, що дана кандидатура має пройти затвердження Верховною Радою.

За його словами, питання щодо повернення Піскуна на посаду генерального прокурора вирішуватиме не Печерський райсуд, а Верховна Рада України. Він зазначив, що "підстави для такого рішення були" (йдеться про рішення суду).

Зінченко не виключив можливості, що ще до переголосування 26 грудня може бути вирішене питання призначення генерального прокурора.

Зінченко також припустив, що найближчим часом варто очікувати нових кадрових змін у керівництві України.

"Безумовно, потрібно очікувати (кадрових змін), і вони будуть системними", - сказав Зінченко на прес-конференції в четвер у Києві.

За його словами, у першу чергу ці кадрові зміни торкнуться фіскальних органів влади, які продовжують охоплювати місцеві й регіональні влади.

"Я не думаю, що в президента є багато часу загальмовувати процес зміни в трьох областях сепаратистів Єфремова, Кушнарьова й Близнюка (глави Луганської, Харківської й Донецької обладміністрацій), хоча там це буде дуже непросто робити", - сказав депутат.

При цьому він відзначив, що для зміни керівництва цих трьох областей потрібні комплексні зміни.

Крім того, Зінченко вважає, що зміни потрібні також у структурі МВС, яке "виступило організатором оформлення фальсифікацій" на виборах 21 листопада. "Там потрібно також навести досить серйозний порядок", - сказав глава штабу Ющенка, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Як відомо, 8 грудня 2004 р. генеральний прокурор Геннадій Васильєв подав у відставку, а президент України Леонід Кучма сказав, що приймає її.

9 грудня 2004 р. Печерський районний суд Києва поновив Піскуна на посаді генерального прокурора України, з якої його було звільнено 29 жовтня 2003 року.

Водночас, сьогодні народний депутат України, член фракції "Наша Україна" Роман Зварич заявив, що Святослав Піскун ніколи не буде тією кандидатурою, яку майбутній президент Ющенко внесе на розгляд парламенту на посаду генерального прокурора.

Читайте також:

ПІСКУН НЕ БУДЕ ГЕНПРОКУРОРОРМ У ЮЩЕНКА?

СУД ВІДНОВИВ ПІСКУНА ГЕНПРОКУРОРОМ. АЛЕ НА РОБОТІ ЙОГО НЕ ЧЕКАЮТЬ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...