Янукович обізвав Кучму "ганебною владою", а революцію - "повзучим державним переворотом"

Четвер, 9 грудня 2004, 21:43
Прем'єр у відпустці, кандидат Віктор Янукович називає ситуацію в країні "повзучим державним антиконституційним переворотом" і заявляє, що йде на вибори від 15 мільйонів виборців, а не від "ганебної влади".

"Усе, що сьогодні відбувається - результат безвідповідальної дій тих політичних сил, які дестабілізували ситуацію за допомогою влади. Ми сьогодні всі разом спостерігаємо повзучий державний переворот, антиконституційний переворот", заявив Янукович в інтерв'ю телеканалу "Україна".

Янукович дав зрозуміти, що відповідальність за ситуацію несе нинішня влада: "Фактично не припиняються антизаконні, антиконституційні дії". Він пояснив, що має на увазі "переслідування тих, хто проголосував не за Ющенка, а за іншого кандидата".

За його словами, "вираховується хто, як, і за кого проголосував, сьогодні люди змушені залишати і їхати або на схід або в іншу країну, тому що йдуть погрози життю", а також "змушують фальсифікувати вибори, і будуть змушувати повально під наглядом голосувати в західних регіонах".

"Це та Україна, яку вони хочуть побудувати", з обуренням сказав Янукович.

"Я сьогодні кандидат від 15 мільйонів. Я йду не як кандидат від влади, тієї ганебної, котра поступилася позиціями, а як кандидат від 15 мільйонів", заявив Янукович.

Янукович також сказав, що у випадку його перемоги при владі буде "нова команда".

"Сьогодні маємо справу зі старою командою, що була при владі - Ющенко, Кінаха, які зробили людей бідними, пограбували країну. Сьогодні це - реванш. До них приєдналася стара частина влади, і фактично сьогодні мені доводиться боротися з об'єднаною групою", заявив Янукович.

Він констатував, що "уряд сьогодні фактично блокований". "Я й уряд більше двох тижнів не маємо можливості бути на своїх місцях. Ми блоковані й не управляємо ситуацією", сказав він.

"Наші люди дуже прості, дуже довірливі. У нас зовсім інший менталітет тут (на Донбасі -УП) людей... Вони собі не уявляють, з ким мають справу - вони мають справу з дуже серйозною групою організаторів путчу, які збирали студентів, і не нехтували дітьми", розповів Янукович.

За його словами, підготовка опозиціонерів до нинішніх подій "проходила кілька років", а зараз, в останні кілька місяців, проходить "завершальна частина" плану "політтехнологій".

Він нагадав, що на зустрічі із шахтарями зі східних регіонів на Привокзальній площі в Києві "попросив їх їхати додому". "Я в жодному разі не повинен був допустити кровопролиття, хоча інша сторона чекала, і в них все для цього було готове".

Записане інтерв'ю Януковича перемежовувалося підготовленими сюжетами "про плани опозиції". Відразу після цієї фрази Януковича пішов сюжет із заявою Тимошенко про намір опозиції "перекривати дороги", а також розповідь молодого активіста штабу Януковича, якому начебто було запропоновано брати участь в організації акцій протесту.

У парламенті, на думку Януковича "фактично триває розправа над кандидатом, що переміг у другому турі". Це, на його думку, відбулося "під натиском толпи" за участі "цілої частини народних депутатів - частина з них боягузів, частина тих, хто готовий на угоду з будь-якою силою".

Кандидат висловив думку, що голосування за новий склад ЦВК - "це теж технологія, що була застосована в парламенті".

"Що це за чесні й справедливі вибори! Якби вони були чесними й принциповими, вони б автоматом включили представників двох кандидатів, інших проголосували б у парламенті. Хіба можна так знищувати 15 мільйонів - не мене? Мені багато чого доводилося бачити у житті, але не можна ж так проступати з людьми! Це неправда, на якій була побудована із самого початку кампанія пана Ющенко!", заявив Янукович.

Відповідаючи на питання про федеративний устрій України, Янукович заявив, що багато країн "які мають таку ж полярність, пройшли цей шлях, і він реальний, але потрібно в жодному разі не допустити розвалу нашої держави".

Він нагадав, що народ має право висловлювати свою думку щодо питань державного устрою, однак, за його словами, "але життя покаже далі".

"Те, що ми переживаємо в нашій країні, не радує нікого - ні на Заході, ні на Сході", сказав він, додавши при цьому, що федералізація дозволила б "зберегти звичаї й обличчя" регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News