Після помаранчевої революції треба не проспати свого щастя, вважає Литвин

Субота, 1 січня 2005, 22:11
За останні місяці Україна зробила такий прорив, який поставив її у центр світових цивілізаційних процесів і людських симпатій, вважає голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"Можливо, лише зараз, на порозі 2005 року, ми по-справжньому розстаємося з двадцятим століттям і вступаємо в період, коли житимемо за вимогами віку двадцять першого", йдеться у новорічному вітанні спікера українського парламенту, текст якого розміщено на сайті Верховної Ради.

"За своїм змістом новітня українська революція була революцією моральною. Люди вийшли на вулиці і майдани не заради хліба та видовищ, а за правдою і свободою. Загальне піднесення, народжувана на його хвилі нова влада – це потужний імпульс до того, щоб повсякчас творити добро, щастя і краще майбутнє, яких бажаємо сьогодні один одному".

Литвин закликав українців "сповна і з максимально можливими результатами використати цей шанс, спрямувати свою енергію, свідомість та творчий ресурс на досягнення єдиної святої мети – побудувати Україну демократичну, процвітаючу, широко знану і заслужено шановану міжнародною спільнотою".

Саме таку Україну, на думку Литвина, "виплекали наші славні попередники", а нині українці мають шанс "утвердити її такою в Європі та світі".

Литвин підкреслив, що президентські перегони "вдосталь принесли всім нам і хвилювань, і тривог", люди пережили минулий рік "по-різному – радість і журба червоними і чорними нитками пронизували полотно пошуків правильних відповідей і вистражданих рішень".

Були також "помилки і розчарування", але українській народ "з честю витримав випробування, подолав острах бути самими собою, жити вільно, сповідувати верховенство права, повагу до людської гідності".

"Проходячи через духовне очищення та оновлення, ми стали свідками й учасниками народження громадянського суспільства, утвердження свого національного єства. Спроби роз’єднання за регіональною ознакою змусили нас ще глибше усвідомити, що Україна у світі одна, і вона для нас – єдина. Нам однаково дорогі Донбас і Прикарпаття, Причорномор’я і Волинь, Крим і Придніпров’я, Слобожанщина і Поділля, кожний куточок нашої землі", вважає Литвин.

Тому, на думку спікера парламенту, "у новому році, символом якого стане голосистий півень, було б якось не по-українськи проспати своє щастя".

"То ж прокидаймося з першими променями сонця і не знаймо втоми – рідна земля віддячить сторицею", йдеться у зверненні Литвина.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування