Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Безсмертний вважає, що Тимошенко стане прем'єром, а Ключковський - представником президента

Вівторок, 1 лютого 2005, 15:33
Депутат "Нашої України" Роман Безсмертний вважає, що фракція буде голосувати за кандидатуру Юлії Тимошенко як прем'єр-міністра.

"Наскільки мені відомо, пройшло засідання групи ПРП, вірніше, "Нашої України", де було вирішено голосувати за Тимошенко. Як ви знаєте, це найбільш непокірлива група в блоці. Виходить, інші теж підтримають", - сказав він в інтерв'ю "Столічним новостям".

При цьому він додав: "Я прекрасно розумію, що авторитет президента Ющенка сьогодні настільки високий, що депутати підтримають будь-яку кандидатуру, яку він запропонує... Мені здається, що проходити через парламент буде не прем'єр Тимошенко, а прем'єр Ющенко".

Безсмертний також висловив упевненість у швидкому формуванні уряду. "Що-що, а портфелі ділити ми навчилися за стільки років", - говорить він.

Щодо свого можливого призначення в Держсекретаріат, Безсмертний сказав, що з самого початку говорив Ющенку, що не хоче заходити в приміщення на Банковій в силу того "шлейфа", який за ним тягнеться.

"Упевнений: в Олександра Зінченка є професіоналізм і досвід для того, щоб упоратися із цими обов'язками", - додав він.

Безсмертний схвалив розформування Адміністрації президента, але в той же час висловив побоювання, що її місце може зайняти Кабінет міністрів.

"Тут все буде залежати від того, хто буде міністром Кабміну. Думаю, цією людиною буде Олександр Турчинов. Впевнений, вони знайдуть із Зинченком спільну мову й зуміють налагодити систему двох найважливіших апаратів, щоб вони взаємодіяли, а не заважали один одному, як раніше", - сказав він.

Щодо свого майбутнього Безсмертний заявив, що воно в парламенті, але він не буде координатором більшості.

"Координатор більшості — це ворог номер один голови Верховної Ради. Тому саме спікер має обіймати посаду координатора більшості. Це його функція", - сказав Безсмертний.

Що стосується того, що він може стати представником президента, то депутат висловив сумнів із цього приводу.

"Це ви натякаєте на прислів'я "Президенти приходять й йдуть, а їхній представник - безсмертний"? (Сміється) Ні, в одну ріку ввійти двічі неможливо. От кого б я бачив на цій посаді, це Юрія Ключковського, який по-справжньому відкрився, будучи представником Ющенка в ЦВК. Таких людей потрібно підтримувати", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування