Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка могли отруїти як діоксином, так і одеколоном?

Середа, 2 лютого 2005, 10:54
Президента України Віктора Ющенка навряд чи отруїли діоксином.

Про це в інтерв'ю Газете.Ru заявив експерт з хімічної й біологічної зброї Кирило Шелученко.

Провідний інженер ДНДІ органічної хімії й технології, який працював в Іраку у складі комісії ООН з роззброєння, сумнівається в точності діагнозу, поставленого президентові України.

Він також сказав, що точно виявити отруєння діоксином можна лише після розтину, зробивши зріз печінки.

Шелученко також відзначив, що діоксин застосовували проти вагітних жінок, внаслідок чого вони народжували виродків.

За його словами, вчений-в'єтнамець після війни у В'єтнамі описав уперше дію діоксину. "Діоксин як такий у природі зустрічається досить часто. Його багато в рибі. Від отруєння ним можуть страждати рибалки, які їдять дуже багато риби", - додав експерт.

Він також розповів, що "діоксин має вигляд розплавленого маргарину або розплавленого воску".

"Тож щоб його випадково з'їсти, треба дуже постаратися. Правда, це саме смертельна доза (0,5 мг). А доза, що подразнює шкіру й того менша - взагалі 0,0003 міліграма на кілограм ваги людини. Тобто для Ющенка це 0,024 міліграма", - зазначив Шелученко.

На запитання, чи означає це, що Ющенка спокійно могли отруїти, і він такої малої дози на смак все-таки не помітив би, Шелученко сказав:

"Можу сказати, що прямих діоксиновых уражень, тобто через рот, через їжу, до цього ніколи не спостерігалося. Бачите, судячи з LD-50 і за шкірною дією, у принципі, можна", - зазначив він.

"Інша справа, що є набагато легші шляхи для такого роду спецоперацій. Індуси перше місце зараз займають за екзотичними сполуками, які викликають цікаві ефекти. Вороги Ющенка могли б що-небудь цікавіше придумати. Мені здається, що версія з діоксином - це марення, але дуже важко довести, що це не марення", - додав він.

"Дія - так, можна таких симптомів досягти діоксиновим отруєнням. Будь-яке подразнення шкіри, вугрі на обличчі - це все може бути діоксин. Але може бути й прострочений одеколон", - сказав Шелученко.

Читайте також:

Експертиза підтвердила - Ющенка отруїли. Діоксином*/archive/2004/december/11/1.shtml

Для отруєння Ющенка використали "підсилювач діоксину", розроблений в Росії

Нові сенсації про роль спецслужб в Україні: Ющенка хотіли отруїти не тільки діоксином, свідків вивезли за кордон, а західна розвідка підслуховувала Кучму

Отруєння діоксином, історія одного клінічного випадку*/archive/2005/february/1/1.shtml

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування