Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коновалюк любить англійських коней, італійський одяг і французькі вина

Середа, 2 лютого 2005, 12:23
Депутат фракції "Регіони України" Валерій Коновалюк не вважає себе заможною людиною.

"Якби я зараз займався не політикою, а бізнесом, то був би заможною людиною. Зараз же себе заможним не вважаю, особливо порівняно з деякими колегами у парламенті", - сказав він в інтерв'ю газеті "Факти".

Як стверджує газета, після відходу багатьох депутатів в уряд Коновалюк є одним з найбільш імовірних претендентів на посаду глави бюджетного комітету Верховної Ради.

Коновалюк повідомив, що "у свій час" купив акції підприємств. "Тепер я їх продаю, у мене є кошти, які легально лежать на депозитному внеску. Хабарі я не одержував, тому що в мене було досить грошей, щоб почувати себе незалежним", - сказав Коновалюк.

На питання про те, чому, проживши в Москві багато років, він відмовився від російського громадянства, Коновалюк відповів: "Це те, що є глибоко всередині. Я особливо ставлюся до патріотизму".

"Коли мені запропонували взяти громадянство Росії, я в Донбасі не жив уже вісім років. Мій батько народився в Івано-Франківській області, мама - у Полтавській області, а я в Донецьку. Тобто у нас справжня українська родина", - сказав він.

Коновалюк також розповів, що ходив на Майдан зі своєю родиною під час "помаранчевої революції" і на питання його дев'ятирічного сина про те, чому відбувся розподіл на два кольори, відповідав: "Це не дуже добре придумана історія, яка незабаром закінчиться, і все стане на свої місця".

Він розповів, що із дружиною знайомий з першого класу й сидів з нею за однією партою.

"Я частенько попадав у вчительську й не раз у школу запрошували батьків. Після школи виїхав учитися в Москву, у військове училище, потім служив у Німеччині, а Іра (дружина) вступила до медичного інституту. Потім ми якось зненацька зустрілися і... через тиждень одружилися", - розповів він.

За словами Коновалюка, у нього є четверо коней - українська верхова, двоє англійських чистокровних рідкої сірої масті, возовик по кличці Хорт. "Мені дуже приємно доглядати за кіньми, спілкуватися з ними. Я думаю, що немає кращого способу відволіктися від повсякденних проблем", - сказав він.

Коновалюк розповідає, що часто буває за кордоном, захоплюється історією виноробства, віддає перевагу костюмам від Zilli й Kiton. На його думку, в італійському чоловічому одязі все зроблено так, щоб костюм гармоніював як з особистістю власника. Улюблені вина французькі "Лафіт Ротшильд", "Мутон", італійське "Анджела Гайя", іспанська "Ріоха", австралійське "Каберне".

Депутат також розповів, що в 20 років став майстром спорту з дзюдо і був призером чемпіонату СРСР, але пізніше серйозні заняття спортом довелося залишити через здоров'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування