Після наради про поділ посад у Ющенка Порошенко невдоволений

Середа, 2 лютого 2005, 19:42
Під час наради в президента Віктора Ющенка за участі в.о. прем’єра Юлії Тимошенко було погоджено кандидатури міністрів та голів обласних держадміністрацій.

Як повідомляє прес-служба Ющенка, нарада тривала сім годин.

У ній, крім Ющенка та Тимошенко, також брали участь держсекретар Олександр Зінченко, перший помічник президента Олександр Третьяков, претендент в секретарі Ради нацбезпеки Петро Порошенко.

Також у зустрічі брав участь соратник Тимошенко Олександр Турчинов, повідомляють джерела "Української правди".

Ющенко виклав своє бачення системи органів влади: він вимагатиме від своєї команди відкритого активного діалогу з суспільством, чіткого дотримання принципу відокремленості бізнесу від влади та викорінення корупції і зловживань у владі.

Ющенко наголосив, що у кадровій політиці він дотримується принципу формування коаліційного уряду народної довіри.

До нього будуть здебільшого запрошені ті політичні сили, котрі підтримували програму Віктора Ющенка під час виборів.

"Головними критеріями для нових урядовців усіх рівнів Ющенко назвав професійність, патріотизм і порядність", - повідомляє його прес-служба.

Тимошенко доповіла президенту про останній варіант програми діяльності уряду, яка сформована на основі виборчої програми Ющенка.

Також вона розповіла про хід консультацій з фракціями.

Після зустрічі через загальнодоступний вихід з адміністрації президента вийшов лише Петро Порошенко. Він не виглядав задоволеним, і закриваючи двері автомобіля, сильно ними грюкнув.

За інформацією джерел "Української правди", указ про призначення Порошенка секретарем РНБОУ досі не підписано – оскільки немає згоди з президентом про профіль його діяльності.

Інші джерела кажуть, що і Тимошенко також не була задоволена.

Планується, що переговори Ющенка з соратниками продовжаться у четвер зранку.

У зв'язку з тим, що нарада на Банковій закінчилася пізно, у середу не відбулася зустріч Тимошенко з групами "Нашої України" "Солідарність" та "Разом".

О 12.00 очікується голосування у Верховній Раді за кандидатуру Тимошенко. У сесійній залі Ющенко планує оголосити міністрів нового уряду і назвати прізвища голів облдержадміністрацій.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...