Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обіцяє диво. Деякі нові міністри дізналися про призначення прямо в залі

П'ятниця, 4 лютого 2005, 15:48
Нові члени Кабінету міністрів разом із президентом Ющенком і прем’єром Тимошенко зібралися на перше засідання уряду в кінозалі парламенту.

На засіданні були присутні нові міністри та віце-прем’єри, водночас нові губернатори збираються в секретаріаті президента на вулиці Банковій.

Президент Ющенко у заяві для журналістів назвав новий Кабмін "урядом народної довіри". "Проблема номер один, яка стоїть перед урядом – це корупція, яка руйнує мораль".

Спікер Володимир Литвин наголосив журналістам, що про прогресивність цього уряду свідчить те, що він перший, де зібралися міністри, народжені після війни.

Прем’єр Юлія Тимошенко сказала, що отримана в парламенті довіра для неї – це "висока честь".

"Суспільство очікує на диво від нового уряду – і ми його зробимо, я переконана", - сказала вона.

Тим часом нові урядовці виглядали сповненими позитивних емоцій. Перед початком засідання уряду новий міністр охорони здоров’я Микола Поліщук сказав, що про його призначення не було співбесіди з президентом.

"Різні чутки ходили. Але про своє призначення я дізнався у залі парламенту. Президент знає, які рішення ухвалювати", - сказав Поліщук.

Новий міністр промислової політики Володимир Шандра сказав, що на своїй посаді головним завданням бачить саме створення промполітики в Україні. "Те, що було до цього, я промисловою політикою назвати не можу", - сказав він.

Він сказав, що його пріоритети діяльності визначені в програмі дій уряду.

Перший віце-прем’єр Анатолій Кінах був стислий у коментарі. На питання, чим його робота відрізнятиметься від попередника Миколи Азарова, Кінах сказав: "Відкритістю до людей".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування