Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко допоможе Білоконю лікуватися у Москві і забере у міліції танки

Понеділок, 7 лютого 2005, 10:41
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко обіцяє декриміналізувати і деполітизувати міліцію, а також провести реформи в структурі міністерства.

Про це він заявив у понеділок журналістам після свого представлення на новій посаді, повідомляє УНІАН.

За словами Луценка, саме у декриміналізації і деполітизації МВС він бачить головне завдання. Через 10 днів, зазначив Луценко, він зустрінеться з президентом і доповість про плани змін, що мають відбутися у реорганізації роботи МВС цього року.

Також Луценко зазначив, що головним його завданням буде очищення органів внутрішніх справ від людей, які заплямували себе протиправними діями.

При цьому новий міністр МВС зауважив, що він не збирається влаштовувати поголовне звільнення і усвідомлює, що не є професіоналом у діяльності органів внутрішніх справ, а тому у своїй роботі спиратиметься на досвідчених, чесних і професійних співробітників.

Водночас Луценко пообіцяв, що тих співробітників МВС, яких було незаконно звільнено, буде поновлено на роботі, але кожен із звільнених, перш ніж знову повернутися на службу, пройде відповідну атестаційну комісію.

Продовжуючи тему своєї діяльності та призначення на посаду, Луценко сказав, що "ніяких лампасів, нагород планую не приймати, лейтенантом зайшов (на посаду керівника МВС), лейтенантом вийду". За словами Луценка, він усвідомлює, що для чіткого окреслення дій та зміни кадрової політики у нього немає часу, а тому він діятиме швидко.

Крім того, Луценко має намір реорганізувати УБОЗ і внутрішні війська. За словами Луценка, він із здивуванням для себе дізнався, що внутрішні війська не лише "роздуті, але і мають на своєму озброєнні гармати і навіть танки".

Міністр вважає, що така кількість і озброєння цих військ зайві, а тому у них необхідні докорінні зміни.

Він також пообіцяв, що впродовж 1-2 місяців відбудуться кадрові призначення до органів МВС на керівні посади на місцях, які, не виключено, що для когось ці призначення будуть несподіваними. А відсоток звільнених залежатиме від того, хто як працюватиме.

Крім цього, у плани новопризначеного міністра входить скорочення кількості своїх заступників, створення спеціального відділу, до якого увійдуть найкращі з професіоналів, які працюватимуть над розкриттям найбільш резонансних злочинів.

Луценко також зазначив, що сьогодні він планує зв'язатися зі своїм попередником на посаді Миколою Білоконем, який зараз перебуває на лікуванні у Москві, і запитати у нього, чи потрібна йому допомога.

Він пообіцяв у найближчі дні змінити керівника Департаменту Державтоінспекції, додавши при цьому, що він має намір ліквідувати побори на дорогах. На його переконання, штраф має бути виключно мірою покарання, а не інструментом поповнення бюджету.

Закінчуючи свою першу зустріч з журналістами, Луценко пообіцяв, що його праця та праця очолюваного ним відомства, завжди буде відкритою для суспільства.

Щодо отруєння президента Ющенка, то Луценко сказав, що в цій справі "не буде стрілочників, а буде комплексне розслідування".

"Злочин цей реально розкрити. Абсолютно реально. Я знаю, що відомо, хто перевозив через кордон отруту, який депутат це супроводжував, який чиновник переносив до місця скоєння злочину цю отруту, хто її підмішував до їжі – все це відомо. І на все приходить час розплати", - зазначив він.

Читайте також:

Керівник МВС знає, який депутат супроводжував отруту для Ющенка

МІНІСТР МВС ЛУЦЕНКО ОБІЦЯЄ КАДРОВІ ЧИСТКИ Й УДАРИ

ЛУЦЕНКО, ЯК Й ОБІЦЯВ, "ПОСТРОЇЛ" ГЕНЕРАЛІВ МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування