Мороз знає, що за "Криворіжсталь" не заплатили, а Ахметов ховає власність по офшорах

Понеділок, 7 лютого 2005, 15:05
Приватизація "Криворіжсталі" має коштувати не менш $4 млрд., вважає лідер Соцпартії Олександр Мороз.

На прес-конференції у понеділок Мороз підкреслив, що, за наявними в нього відомостями, 4 млрд. грн., за які було продано це підприємство, дотепер не виплачені, однак весь прибуток підприємства за минулий рік пішов новим власникам.

"Ніде у світі ми не бачили, вибачте на слові, такої "лафи", щоб так просто покласти в кишеню такі суми грошей", - сказав лідер соціалістів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на запитання журналістів про протиріччя рішення Кабінету міністрів про повернення "Криворіжсталі" у власність підприємства обіцянкам президента Віктора Ющенка про те, що реприватизації не буде, Мороз підкреслив, що загальної реприватизації не буде. "Мова йде тільки про ліквідацію випадків порушення закону", - сказав він.

В той же час народний депутат України Віктор Пінчук заявляє, що Верховний суд України своїм рішенням підтвердив законність проведення приватизації 93,02% державного пакета акцій ВАТ "Криворіжсталь".

За його словами, "на сьогодні існує рішення Верховного суду України, прийняте вже після перемоги Віктора Ющенка на виборах, у якому, кажучи простою мовою, сказано, що приватизація пройшла відповідно до законів України".

Він уточнив, що дане рішення було прийнято "після 27 грудня", але не сказав за яким позовом. Він також відмовився коментувати рішення Кабміну, який анулював угоди по "Криворіжсталі", повідомляє УНІАН.

***

А тим часом System Capital Management продала 3 кіпрським офшорам 89,92% Новотроїцького рудоуправління, 90,57% ДФДК і 93,16% "Кривбасвибухопрому".

Про це Українським Новинам сказав представник ФДМУ.

Зі слів представника ФДМУ, відповідно до переоформлених договорів купівлі-продажу, новим власником 89,92% Новотроїцького рудоуправління стала компанія Triore Ltd., 90,57% Докучаєвського флюсо-доломітного комбінату - компанія Fluxcom Ltd, 93,16% "Кривбасвибухопрому" - Quarex Ltd.

Всі три офшорні компанії - Fluxcom Ltd, Triore Ltd й Quarex Ltd - зареєстровані за тією ж самою юридичною адресою в місті Нікосія на Кіпрі.

Відповідно до закону про приватизацію підприємств "Укррудпрому" (у тому числі Новотроїцького рудоуправління, ДФДК й "Кривбасвибухопрому"), їх покупцем не може бути офшорна компанія.

90% акцій SCM належать донецькому бізнесмену, президенту футбольного клубу "Шахтар" Ринату Ахметову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
Усі новини...