Губернатори діють революційно й змінюють підлеглих на панків і рокерів

Понеділок, 7 лютого 2005, 18:02
Новий глава Запорізької обладміністрації Юрій Артеменко на своїй першій прес-конференції на цій посаді в понеділок заявив, що планує скоротити й омолодити кадровий склад керівництва регіону.

"Буде заміна кадрів, але не буде повальної люстрації", - сказав він, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, кадри будуть підбиратися порядні, чесні, молоді й ініціативні.
Артеменко відзначив, що штат глави облдержадміністрації в цей час роздутий - у його попередника Володимира Березовського було 8 заступників. "Їх може бути 5-6, і розподіл їхніх обов'язків буде за іншим принципом. Я хочу, щоб прийшла молода команда", - сказав Артеменко.

На зустрічі з колишнім главою облдержадміністрації, нині головою облради Березовським, Артеменко, за його словами, сказав: "Не судіть строго, якщо по будівлі ходитимуть панки й рокери".

Одним з перших його розпоряджень була вимога забрати огородження у фойє будівлі. Відтепер, за його словами, вхід в облдержадміністрацію в будь-який час буде вільним для журналістів, представників підприємств і громадських організацій. "Паркан у душах починається з паркану у фойє", - сказав він.

На думку Артеменка, представники влади не повинні займатися бізнесом і лобіювати чийсь бізнес. "Усім, у кого є бізнес, я скажу: віддайте або продайте його", - сказав він. Разом з тим, на посаді глави облдержадміністрації він має намір усіляко допомагати розвитку бізнесу з користю для суспільства.

Артеменко має намір скасувати святкування в стінах обладміністрації днів народження, проведення фуршетів і ліквідувати всілякі підношення. Він має намір продемонструвати це в день свого народження в лютому. У цей день на його столі буде список установ, які потребують фінансової допомоги. "Я готовий випити шампанського з тими, хто надасть посильну допомогу цим установам", - сказав Артеменко.

У свою чергу глава Сумської облдержадміністрації, Лаврик заявив: "Я не крав і не дам красти нікому. Хто візьме хабар - пошкодує, що народився на світ. Хто буде давати хабар - втратить бізнес".

Тим часом новопризначений голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Балога в понеділок на нараді наказав усім головам райдержадміністарцій написати заяви про звільнення за власним бажанням, повідомляє УНІАН.

У вівторок відбудеться зустріч Балоги із керівниками підприємств регіону, а опівдні Балогу буде представлено активу області. Офіційне представлення здійснюватиме держсекретар Олександр Зінченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News