Тимошенко була не в темі про Євробачення. Для нього заберуть рейки

Середа, 9 лютого 2005, 19:09
За два з половиною місяця до "Євробачення-2005" Палац спорту, який визначений місцем проведення конкурсу, дотепер не має відповідного договору з Національною телекомпанією України.

Про це заявив у середу на засіданні робочої групи Київміськадміністрації по підготовці до конкурсу директор Палацу спорту Віктор Ткаченко.

Він відзначив, що на сьогоднішній день Палац спорту почав масштабні роботи по підготовці до проведення конкурсу. Однак всі ці роботи ведуться за рахунок власних коштів Палацу спорту, оскільки державне бюджетне фінансування відсутнє.

На сьогоднішній день основним замовником проведення конкурсу "Євробачення-2005" є НТКУ. Однак за останні 3,5 місяці представники компанії лише один раз зустрічалися з керівництвом Палацу спорту.

Ткаченко підкреслив, що на сьогоднішній день для проведення конкурсу є певна загроза - відсутність єдиного оператора або генеральної дирекції заходу.

Директор повідомив, що у вівторок у нього відбулася зустріч із прем'єром Юлією Тимошенко.

За його словами, "Кабінет міністрів на сьогодні не в темі", що стосується проведення конкурсу. Зокрема, за словами Ткаченка, для прем'єра "стало новиною, що за заявкою НТКУ для проведення конкурсу необхідно 108 млн. грн. бюджетних коштів, а в держбюджеті передбачено тільки 31 млн. грн.

Разом з тим, він повідомив, що запевнив прем'єра в тому, що підстав для хвилювання нема, і Палац спорту встигає з підготовкою до конкурсу.

Ткаченко відзначив, що на сьогоднішній день відсутня ясність із приводу того, як буде організований зал Палацу спорту для проведення конкурсу, сьогодні не можна визначити, скільки глядачів будуть присутні, що також не дає можливість визначити ціну квитків.

Директор Палацу спорту також відзначив, що для забезпечення висвітлення й звукового супроводу конкурсу необхідно підвісити на ферми близько 40 тонн устаткування. На сьогоднішній день є висновок фахівців, що ферми Палацу спорту можуть витримати таке навантаження, однак ще не визначені точки підвісу устаткування.

Він допустив, що якщо схему розміщення устаткування нададуть за півмісяця до проведення конкурсу, то, можливо, буде потрібно додаткове посилення конструкцій ферм.

У той же час мерія Києва планує зайнятися благоустроєм території перед Палацом спорту.

Зокрема, планується демонтувати трамвайні шляхи, максимально зменшити територію будівельного майданчика, що розташований поруч із Палацом, а також упорядкувати прилеглу територію.

Корпорація "Київавтодор" повинна зробити шість смуг руху біля Палацу спорту, пересунувши при цьому опору тролейбусної лінії.

Також велику увагу буде приділено благоустрою прилеглих зелених схилів. Зокрема, передбачається висадити велику кількість квітів. Також планується упорядкувати фасади будинків.

Для розселення учасників і гостей євроконкурсу визначено 21 готель рівня 3, 4 й 5 зірок. Це все великі готелі Києва. У випадку недостачі місць також будуть підключені 4 теплоходи.

Родзинкою проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2005" у Києві стане організація міжнародних музичних містечок "Kiev Forever", які будуть розташовані біля Палацу спорту, а також усередині Бессарабського кварталу.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування