ЗНАЙДЕНО ГОЛОВУ ГЕОРГІЯ ГОНГАДЗЕ? СБУ мовчить

Вівторок, 1 березня 2005, 15:05
За інформацією журналіста Олега Єльцова, знайдено голову Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав у коментарі "5-му каналу". Він також повідомив, що затримано генерала і двох офіцерів.

"Тільки я отримав інформацію, що арештовано генерала Астіона, колишнього керівника ОБОЗ Києва та ще двох офіцерів. Також, за моєю інформацією, знайдено голову Георгія Гонгадзе. Це сталося десь у затоці на Дніпрі", - сказав журналіст.

У Службі безпеки поки відмовляються давати будь-які коментарі з цього приводу й у справі Гонгадзе в цілому. "У даний час тривають оперативно-пошукові заходи", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" представник СБУ.

У ніч на вівторок затримані дві особи, які проходять у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, повідомило агентству Інтерфакс-Україна компетентне джерело в правоохоронних органах.

"Ці люди є безпосередніми учасниками вбивства. Можливо, не виконавці, але люди, які були присутні при убивстві", - сказало джерело.

Співрозмовник агентства не уточнив, де саме були затримані люди, однак відзначив, що затримання здійснили співробітники Служби безпеки України.

За словами співрозмовника агентства, ці люди "почали говорити". Джерело також відзначило, що кілька людей усе ще знаходяться на свободі, і силові структури вживають усіх заходів для їхнього затримання.

У прес-службі СБУ категорично відмовилися що-небудь коментувати з цього приводу, пославшись на те, що "служба проводить у рамках справи відповідні оперативні заходи". Жодних коментарів агентству також не дали й у Генеральній прокуратурі.

За даними "5-го каналу", затримано трьох осіб, всі троє - правоохоронці, двоє з них мають звання полковника.

Керівник інтернет-видання "Українська правда" Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року в Києві.

На початку листопада того ж року в Таращанському районі Київської області було виявлено спотворене тіло, яке експертиза визнала тілом Гонгадзе. Улітку 2000 року Гонгадзе звертався з відкритим листом до генпрокурори у зв'язку з фактом стеження за ним.

Днями міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що міліція установила людей, які саджали Гонгадзе в машину, також знайдено автомобіль. Луценко відзначив, що МВС має намір вийти не тільки на виконавця, а й на замовника злочину. Це буде складніше, але ми до них доберемося", - підкреслив міністр.

Читайте також:

ХОТІЛИ ВБИТИ СВІДКА У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ?

ЗНАЙДЕНО МАШИНУ, У ЯКІЙ ВЕЗЛИ ГОНГАДЗЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News