З СДПУ(о) виходять через авторитаризм Медведчука?

Вівторок, 1 березня 2005, 15:42
На знак протесту проти "нищення демократії в СДПУ(о) і встановлення авторитаризму Віктора Медведчука" з лав партії вийшов колишній заступник секретаря Чернівецького обкому СДПУ(о) Володимир Великголова.

Він є одним з фундаторів новітньої соціал-демократичної ідеології на Буковині з 1991 року, головою облорганізації СДПУ(о) 1991-1997 років.

У зв'язку з публічним виходом із партії, Великголова заявив що СДПУ(о) "зіграла свою позитивну роль у житті держави до 2000 року" створенням реальної багатопартійності, ініціюванням "оксамитової революції" та призначенням Ющенка прем'єром у 1999 році".

Однак, на думку члена партії, "за останні чотири роки в СДПУ(о) знищено демократію та переміг авторитаризм Медведчука".

"Я був чи не єдиним його офіційним опонентом, та мене з 2001 року поступово витіснили з усіх керівних органів партії, і моє подальше перебування в ній є неефективним. Зусиллями лідера інтелект з партії витіснений та замінений м'язовими вправами шуфричів", - йдеться у переданій заяві.

Він також з "гіркотою" констатує "переродження СДПУ(о) на антиукраїнську, українофобську організацію, що скочується до примітивного ландскнехта, який перебуває у постійних пошуках нового спонсора для своєї підривної діяльності".

"Гадаю, що наступним етапом життя СДПУ(о) Медведчука буде постійне загострення конфліктних та болючих російсько-українських проблем, єдиним наслідком якого може бути тільки погіршення стосунків цих справді близьких народів та їхніх держав", - йдеться у заяві Великголови.

Водночас, як повідомляє Чернівецька газета "Час", за останні місяці з лав СДПУ(о) у Чернівецькій області вийшло більше 2000 членів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...