Проти Шуфрича порушено п'ять справ. Він вмовляє губернатора?

Середа, 2 березня 2005, 10:58
Закарпатська прокуратура порушила проти депутата Нестора Шуфрича п'ять кримінальних справ за незаконну приватизацію державного майна.

Про це повідомив виконуючий обов'язки прокурора Закарпатської області Юрій Бенца в ефірі телеканалу ICTV
в середу.

"Це загальнокримінальний злочин. Порушенню кримінальних справ передували перевірки прокурорські. Ці перевірки започаткувалися у другій половині грудня 2004 року. Вони тривають ще й зараз", - сказав Бенца.

Шуфрич у свою чергу переконує, що закону не порушував, бо майно у держави не крали, а інвестували власні гроші у розвиток туризму. Напівзруйновані будівлі легально купили за 300 тисяч гривень, на їхньому місці - мисливські угіддя та сучасні мотелі, об'єднані в єдиний комплекс "Кремінка".

"Ці будівлі були придбані у держави. Спочатку на підставі договору оренди, як я зараз з'ясував, у тому числі для себе. А потім викуплені на аукціоні, законність якого у мене ніяких сумнівів не викликає", - сказав Шуфрич.

У свою чергу губернатор Закарпатської області Віктор Балога вважає, що депутату від СДПУ(о) Нестору Шуфричу слід "добровільно віддати", те, що він приватизував.

"От так келейно, як він ці об'єкти забирав за безцінь, звернутись до відповідних міністерств, відомств, у чиїй це власності було, і просто передати знову на баланс. Повернути - це би був з його боку мужній крок", - сказав він.

"Найкраще для Шуфрича – звернутися до відповідних органів і добровільно віддати те, що він кулуарно приватизував", - також заявив Балога в інтерв’ю "Львівській газеті".

Він повідомив, що йому телефонували з приймальні Шуфрича і сказали, що з ним хочуть зустрітися сам Шуфрич та екс-губернатор Іван Різак. Також, за його словами, близько двох тижнів тому йому телефонував і лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук, однак губернатор відповів йому, що ніколи не давав жодних замовлень і не виконує функцій правоохоронних органів.

Балога запевнив, що ОДА більше не фінансуватиме футболу, бо це бізнес, у якого є свої власники. Колишня влада активно переймалася "футбольними" справами області.

Раніше міністр внутрішніх справ України Луценко заявляв, що на Закарпатті у власності Шуфрича є великі земельні ділянки та "нескромні будиночки, що були приватизовані дуже неакуратним способом", які записані на його матір.

Читайте також:

Сімейний рай: дача Медведчука чи база "Динамо" – 2

Шуфрич підставив свою матір. У нього вже є "будиночок" у Закарпатті, і не один

Шуфрич не має "будиночків". Він їх будує іншим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
Усі новини...