Тимошенко пропонує міністрам обмінятися посвідченнями і оголошує боротьбу з "пустишками"

Середа, 2 березня 2005, 15:03
Прем'єр Юлія Тимошенко закликала міністрів, які поки не відмовилися від депутатства, зробити це якнайшвидше.

Після засідання Кабміну в середу Тимошенко повідомила, що вона "видала всім урядовцям посвідчення, щоб вони відчували себе міністрами і відчували впевненість у завтрашньому дні".

"Я запропонувала посвідчення міністів обміняти на посвідчення народних депутатів. Тобто однією рукою дати (посвідчення) міністра, а іншою забрати народного депутата", - додала вона.

Говорячи про рішення уряду, Тимошенко сказала, що були завізовані "укази про Мінюст і Міністерство надзвичайних ситуацій". "Устаткована їх нова структура, і вони можуть приступати до реорганізації", - додала вона.

Також були розглянуті "першочергові дії" в рамках програми "Контрабанда – стоп!"

"Імпортерам залишилося чекати зовсім недовго. Зміни до Митного кодексу (з новими ставками імпортного мита) вступають у дію миттєво після ухвалення закону", - сказала вона.

"Найважливішою темою" засідання уряду в середу, за словами Тимошенко, був "початок розробки національної програми "Ліки України".

Тимошенко повідомила, щорічно продається ліків на 2,5 мільярда гривень, половина з яких – закупівлі за державні кошти".

"Коли ми проаналізували закупівлі... По-перше, закуповуються не ті препарати, які треба хворим, не віддається перевага дешевим і ефективним препаратам, а менш ефективним і дорогим", - сказала Тимошенко.

Також, за словами Тимошенко, "в Україні відсутні спеціальні лабораторії біоеквіваленту", які б з'ясовували, скільки в ліках власне ліків. "Тому ринок опанували пусті препарати, фальсифікат, які мали за основу крейду. Це пустишки, які не допомагають людям лікуватися".

Крім того, "на ринку існують певні монопольні домовленості, коли фармацевтичні компанії і реалізатори на комерційних засадах домовляються з лікарями прописувати найдорожчі ліки".

Тому, за словами Тимошенко, і буде запроваджена програма "Ліки України". Серед кроків – поява державної мережі аптек на базі держпідприємства "Ліки України", для проведення "державних інтервенцій по справді ринковим цінам".

"Це не значить, що мережа буде пільгова, але закуповуватимуться ліки чесно – за справжню вартість якісні препарати, і вони задаватимуть цінову політику".

За словами Тимошенко, мета – "щоб до кінця року ліки стали дешевше на 15-40"%

Тимошенко також повідомила журналістам перші підсумки лютого: уряд перевиконав бюджет на 392 мільйона гривень, і в 2,7 рази збільшилося надходження від оподаткування імпорту.

"Це робота програми "Контрабанда – стоп!", - сказала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...