Смерть Пукача може бути наступною. Кучмі тепер боятися немає чого?

П'ятниця, 4 березня 2005, 11:46
Член фракції "Наша Україна" Володимир Стретович вважає, що смерть Юрія Кравченка ускладнить завершення справи Георгія Гонгадзе.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю Стретович нагадав, що раніше ряд депутатів ініціювали питання узяття Кравченка під варту як головного свідка у справі Гонгадзе.

Стретович також вважає, що екс-президент Леонід Кучма абсолютно спокійно повертається в Україну з відпочинку, оскільки довести його причетність до цього всього буде складно, адже головний свідок у справі пішов з життя.

Депутат також вагався відповістити на запитання, чи було це самогубство або вбивство. За його словами, для цього необхідно вивчити матеріали слідства.

При цьому депутат відзначив, що сумнівається в тому, що це було самогубство. Він вважає, що у зв'язку зі смертю Кравченка діючий генпрокурор України має подати у відставку.

Стретович також важає, що "якщо вже зачищення почалися, то наступним може стати генерал Пукач".

У той же час лідер фракції Соціалістичної партії України Олександр Мороз вважає, що оцінку всьому, що було в Україні, у тому числі й у справі Гонгадзе, має дати гласний суд.

"Нашим обов'язком є те, щоб гласний суд дав оцінку всьому, що було в Україні, і щоб це не повторилося", - сказав він із трибуни ВР.

Мороз не виключає, що якщо суду не буде, то Україна може опинитися в ситуації, коли стане неможливим розслідувати справу загиблого журналіста Гонгадзе до кінця.

"Якщо такого суду не буде, то буде самосуд, і тоді в цій справі вже не буде свідків і тих, хто давав вказівку вбити журналіста", - сказав він.

У зв'язку із цим лідер СПУ закликав не затягувати розслідування цієї справи.

ЛIГАБiзнесIнформ

Читайте також:

Смерть головного учасника справи про убивство Гонгадзе

ПОНЯТІ РОЗПОВІЛИ, ЯК ПОМЕР КРАВЧЕНКО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування