У Януковича буде свій Кабмін - не гірше Тимошенко, але без коси

Субота, 5 березня 2005, 12:39
Партія регіонів заявляє про свій перехід до опозиції. Про це заявив під час VII з'їзду партії у суботу її лідер Віктор Янукович.

Як передає кореспондент "Української правди", Янукович ще раз поскаржився на те, що його партія йшла на вибори задля виборів, а опоненти – задля захоплення влади.

Він також розкритикував дії нинішньої влади щодо невиплати пенсій та курсу на євроатлантичну інтеграцію.

Крім того, Янукович наголосив на необхідності прийняття закону про опозицію. "Ми не будемо заважати, встромляти палки в колеса… Водночас ми будемо сильною й ефективною опозицією", - сказав він.

Янукович також заявив, що збирається створити тіньовий уряд, який слідкуватиме за діями влади та пропонуватиме свої кроки у вирішенні питань.

"Це буде не "тіньовий уряд", як його називають, а громадський", - сказав Янукович, щоб уникнути порівняння з тіньовою економікою.

Під час з'їзду вже з'явилися нові кандидати до цього уряду. Так, колишній міністр кабінету міністрів Анатолій Толстоухов висловив своє бажання працювати в уряді Януковича, а заступник голови Трудової партії Олександра Кужіль запропонувала свою кандидатуру на посаду тіньового прем’єра.

"Я готова бути альтернативним прем’єром, хоча обіцяю – косу заплітати не буду", - сказала вона, викликавши сміх у залі.

З’їзд проходить у колишньому передвиборчому штабі Януковича – кінотеатрі "Зоряний". На захід зібралося всього 423 делегати.

Перед його початком на вулиці можна було спостерігати невеликий пікет з прапорами молодіжної організації Партії регіонів, які, ймовірно, вітали делегатів з'їзду.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування