Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма попрощався з Кравченком і частково підтвердив його передсмертну записку

Понеділок, 7 березня 2005, 11:21
Екс-президент України Леонід Кучма не вірить у винність колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я ні за яких умов не повірю, що він міг віддати такий злочинний наказ. Ні за яких умов", - заявив Кучма в понеділок після церемонії прощання з тілом Кравченка в будинку Музичного театру на Контрактовій площі в Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи вірить він у самогубство екс-міністра, Кучма сказав, що на це питання відповісти не може.

Коментуючи зміст передсмертної записки колишнього глави МВС, Кучма заявив: "Він відповів на запитання, що він не винен. Я це підтверджую". Зараз, вважає екс-президент, потрібно шукати відповідь на питання про те, кому це було вигідно.

Говорячи про усе, що відбувається сьогодні навколо "справи Гонгадзе", Кучма сказав, що все почалося в 2000 році, коли "не вигідний був президент Кучма".

На прощання із Кравченком в понеділок прийшли також мер Києва Олександр Омельченко, відомі бізнесмени Віктор Пінчук і Григорій Суркіс, а також лідер Народно-демократичної партії України Валерій Пустовойтенко.

Після прощальної панахиди пройде відспівування тіла покійного в Ільїнській церкві на Подолі. Потім, о 13 годині, відбудеться похорон на Байковому цвинтарі Києва.

Як повідомлялося, Кравченко був знайдений мертвим 4 березня. У цей день він повинен був бути допитаний у Генпрокуратурі по "справі Гонгадзе". Кравченко (який очолював у той час МВС) фігурував у записах колишнього співробітника державної охорони Миколи Мельниченка щодо зникнення Гонгадзе у вересні 2000 року.

У своїй передсмертній записці Кравченко обвинуватив екс-президента Леоніда Кучму в політичних інтригах і сказав, що став жертвою цих інтриг. Про це повідомив нинішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, тіло Кравченка з вогнепальними пораненнями голови було виявлено в підсобному приміщенні на дачі під Києвом. Опергрупа зафіксувала два наскрізних вогнепальних поранення: перше - вхідний отвір на підборідді й вихідний у верхній щелепі, друге - вхідний отвір у правій скроні й вихідний в лівій частині голови. На підлозі був виявлений пістолет марки "Беретта", зареєстрований на ім'я екс-міністра.

Попередня причина смерті екс-глави МВС - самогубство, зумовлене двома пострілами в голову, заявив глава СБУ Олександр Турчинов.

За канонами православ'я самогубців не відспівують.

Читайте також:

КРАВЧЕНКО ЗНАЙДЕНИЙ МЕРТВИМ НА ДАЧІ. МВС ПІДТВЕРДЖУЄ СМЕРТЬ

ОМЕЛЬЧЕНКО НАЗИВАЄ НАСТУПНІ МОЖЛИВІ ЖЕРТВИ. Серед них Деркач, Волков і Бакай

Що відомо про смерть Кравченка?

Оприлюднена передсмертна записка Кравченка. Він обвинувачує Кучму


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування