Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин поверне ще одне обленерго?

Середа, 9 березня 2005, 19:15
Рішення про передачу реєстру "Львівобленерго" керівництвом обленерго компанії ТОВ "Інтер-Сервіс-Реєстр" (Дніпропетровськ) суперечить законодавству України.

Про це говориться в листі-відповіді прокуратури Львівської області на звернення глави наглядової ради "Львівобленерго" Володимира Куйди, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

У листі прокуратури відзначається, що зазначений договір між в.о. глави правління "Львівобленерго" Валентином Олійником й "Інтер-Сервіс-Реєстр" був укладений всупереч законам "Про господарчі товариства" й "Про національну депозитарну систему..", оскільки рішення про передачу ведення реєстру приймається винятково загальними зборами акціонерів.

У документі говориться, що за зазначені правопорушення Львівське територіальне управління Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку 23 лютого 2003 року винесло письмове попередження керівництву.

Крім того, днями управління віддало розпорядження про усунення керівництвом "Львівобленерго" такого правопорушення, зобов'язавши на найближчих зборах акціонерів ухвалити рішення щодо передачі ведення реєстру незалежному реєстраторові.

Окрім того, у відповіді прокуратури вказується, що за результатами планової податкової перевірки протягом 2003 року були дораховані компанії обов'язкові платежі й застосовані фінансові санкції на загальну суму 15,81 млн. грн. Як говориться в документі, наразі ці матеріали перебувають на розгляді в ДПІ Львова.

Як повідомлялося, у січні 2005 року наглядацькі ради восьми обленерго доручили НП "Аудиторська фірма "БІАНА-АБ" провести позачергову аудиторську перевірку діяльності п'яти обленерго ("Львів-", "Прикарпаття-", "Тернопіль-", "Полтава-" й "Чернігівовобленерго") за 2002-2004 роки.

Свої рішення вони мотивували непрозорістю діяльності керівництва компаній, наявністю ознак виведення активів, ухиляння від сплати податків, висновку свідомо збиткових договорів.

За даними Агентства по розвитку інфраструктури фондового ринку, 26,98% акцій "Львівоблэнерго" належить державі, 20,18% - компанії Craftex Ltd.,17,89% - компанії Technolux Ltd. (обидві - Британські Віргінські острови),13,27% - Meadcroft Management Ltd. (Великобританія).

Як відомо, минулого місяця відбулася зміна менеджерів Полтава- і Прикарпаттяобленерго, які вважаються підконтрольними Григорію Суркісу.

Акціонером "Львів-", "Прикарпаття-", "Тернопіль-", "Полтава-" й "Чернігівобленерго" є російський бізнесмен Костянтин Григоришин, який намагається повернути собі свою власність, яку, за його словами, у нього забрав Суркіс.

Раніше Дарницький суд Києва прийняв ухвалу, з вимогою передати реєстри компаній від нинішнього реєстратора "Інтер Сервіс Реєстр" колишній - "Об'єднаний фондовий реєстратор".

Тоді ж старі менеджери припустили, що Григоришин захопить ще й Львівобленерго.

Читайте також:

Колишнє обленерго Григоришина впіймали на мелях

Приват позиватиметься проти Григоришина за обленерго Суркіса?

Григоришин разблокував обленерго Суркіса в Полтаві. Щоб захопити три інших?

Порошенко допомагає Григоришину відбирати у Суркіса обленерго? Суркісу допоможе Корчинський

Григоришин вигнав Суркіса зі ще одного обленерго

Григоришин з "Альфою" захопили обленерго, яким керував Суркіс?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: