Тимошенко каже, що підтискає Литвина. Пинзеник радить не жити за схемою з горілкою

Понеділок, 4 квітня 2005, 19:08
Юлія Тимошенко вважає, що якщо уряд і тисне на парламент, то зовсім трошки і з доброю метою.

"Безумовно, підтискаємо!", - сказала Тимошенко на прес-конференції, коментуючи заяву спікера Литвина, що після зміни влади Кабмін так само тисне на парламент, як раніше.

"Ми вносимо законопроекти, які просимо парламент голосувати першочергово. І саме головне – ми отримуємо прекрасну реакцію парламенту", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що "ключові законопроекти, які проводилися у співпраці з парламентом, вони отримували значно більше 300 голосів".

"І це зовсім не схоже на примус, а схоже на однодумність у питаннях", - додала Тимошенко на прес-конференції після зборів з директорами держпідприємств.

Тим часом на цьому зібранні міністр фінансів Віктор Пинзеник дав зрозуміти, що Кабінет міністрів не збирається знижувати податки у цьому році.

"З дефіцитом бюджету 40 мільярдів не говорять про зниження податків", - сказав Пинзеник.

Але, сказав він, бюджет наступного року формується "з прорахунками на зниження податків", щоб провести ці зміни "чи за рік, чи за два-три роки".

Пинзеник також сказав, що уряд готує підприємцям "податкові сюрпризи".

"Не лякайтеся! Ми хотіли, щоб податківці приходили на підприємство раз на 10 або 20 років. Хотіли б, щоб була система індикативної сплати податків", - сказав Пинзеник, маючи на увазі, що за показниками діяльності підприємств можна зрозуміти, чи ухиляється воно від сплати податків.

Він навів приклад, що на одному підприємстві валові доходи склали 894 мільйони, а витрати – 891 мільйон. "Безумовно, податківець не повинен вилазити з цього підприємства, бо зрозуміло, що там відбувається".

"Це бізнес по-українськи – вкрали ящик горілки, горілку продали, а гроші пропили", - додав Пинзеник.

Водночас він сказав, що зараз "у уряду немає проблем з поверненням ПДВ". Пинзеник також розповів, що "минулого тижня ловили фіктивну схему, як щодня повертали мільйон на арештований рахунок".

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко тисне на Литвина не менше за Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування