НАТО відкриває двері Україні

Понеділок, 4 квітня 2005, 19:30
Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив у понеділок, що трансатлантичний альянс веде політику відкритих дверей для України, де прозахідні реформатори скинули проросійський режим минулого року.

Про це він заявив на прес-конференції в Японії в понеділок, повідомляє Turkishpress.

"Якщо в України є ці амбіції - моя відповідь, що НАТО веде політику відкритих дверей", - сказав де Хооп Схеффер.

"Якщо Україна озвучить амбіції стати членом НАТО, НАТО прийме ці амбіції дуже серйозно", - сказав він.

Генсек також сказав, що Україна - це особливий партнер НАТО, і що він збирається незабаром обговорити це з міністром закордонних справ України Борисом Тарасюком.

Як показало соціологічне опитування в Україні, 48% опитаних відмовилися б від вступу в НАТО, і тільки 15% відповіли на питання позитивно, 36% вагалися з відповіддю.

У той же час американська газета The Washington Times у своїй статті "Ющенко попросить Буша про прийом у НАТО", переклад якої наводить Інопреса стверджує, що під час свого візиту в США, президент Ющенко "буде домагатися підтримки зусиль своєї країни, направлених на вступ у НАТО й інші міжнародні організації".

"У Вашингтоні Ющенко буде домагатися підтримки прагнення України вступити у Світову організацію торгівлі й НАТО, а також скасування санкцій, уведених проти вже неіснуючого СРСР три десятиліття тому", - сказано у статті.

"Українська правда"

Читайте також:

Шредер готовий до членства України в НАТО. Ющенко його підганяє

Заяви України про вступ до НАТО спровокують холодну війну?

ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ДО ЧЛЕНСТВА В НАТО

Буш хоче зближення України і Заходу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування