Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ігор Гончаров наслідував Тайсона і витрачався на коханок

П'ятниця, 8 квітня 2005, 18:50
Слухання справи "перевертнів", яка складається з 81-го тому, найімовірніше розпочнеться у травні.

Про це в інтерв'ю "Фактам" повідомив слідчий з особливо важливих справ управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Олег Гарник.

Він також розповів про те, як було затримано Ігоря Гончарова.

"Ватажок банди "перевертнів" Ігор Гончаров, під час затримання намагався видати себе за жертву міліцейського свавілля. Пізніше, коли зрозумів, що це не спрацьовує, вкусив одного "убозівця" за палець. А потім вголос розмірковував про отруйні властивості своєї слини і погрожував великими неприємностями учасникам затримання, натякаючи на свої зв'язки нагорі", - сказав Гарник.

Характеризуючи Гончарова, як особистість, слідчий додав, що той був людиною "з глибоким комплексом неповноцінності і сильним бажанням його компенсувати". "Зовнішніх досягнень у цьому житті у нього було небагато. Здібностей для того, щоб підніматися вище кар'єрними сходами, не було, авторитетом на службі він не користувався. А рівень вимог був дуже високий".

Тому, вважає слідчий, "створення банди і керівництво нею для нього було не тільки засобом заробляння грошей, але і способом задоволення особистих амбіцій".

"На початку 90-х років він дуже болісно сприйняв процес соціального розмежування суспільства . "Ми працюємо, а вони жирують!"… Психологічна мотивація його злочинів, на мою думку, зводилася приблизно до наступного: "Так, ти косиш бабки, їздиш на крутій тачці. А я в будь-який момент можу тебе затримати, злити бабки, а потім перетворити в біомасу", розповідає Гарник.

За його словами, поплічники відзначали, що Гончарову подобалося убивати, заподіювати біль.

"Розповідали, що якось Гончаров... відкусив одному з працівників частину вуха... Ще йому подобалося почувати себе розвідником-професіоналом, конспіруватися. Він підкреслено ходив у дешевому одязі, користувався пейджером (приховуючи від колег дорогий по тим часам мобільний ). Не витрачався на застілля. Співробітники обласного УБОЗу не можуть пригадати випадку, щоб він коли-небудь почастував товаришів по службі з нагоди свого дня народження", говорить слідчий.

За його словами, Гончаров витрачав гроші на коханок, відносно яких "він скнарістю не відрізнявся". "Але, наскільки я розумію Гончарова, той діставав задоволення не стільки від витрати коштів, скільки від накопичення", вважає слідчий.

Гарник повідомив також про одного з членів банди "перевертнів" Юрія Нєстєрова, на якого два місяця тому у Києві було скоєно замах.

"Так, Нєстєров - учасник багатьох злочинів. Але, намагаючись припинити свою злочинну діяльність, він виїхав за кордон і, лише довідавшись про арешт банди, повернувся в Україну і прийшов з повинною", сказав слідчий.

За його словами, без "активної допомоги слідству (він не тільки розповідав про злочини, але і допомагав знайти місця поховань потерпілих) було б набагато складніше довести справу до суду".

"Саме тому Нєстєров і перебуває не за ґратами, а на підписці про невиїзд. Якщо б ми посадили його у СІЗО - навряд чи він дожив би до суду. Зараз Нєстєров перебуває у надійному місці", сказав слідчий.

Раніше прізвище Гарника називалося серед тих, хто протидіяв розслідуванню справи Гончарова. За даними "Фактів", нещодавно йому було присвоєно позачергове класне звання радника юстиції "за високий професіоналізм, виявлений у розслідуванні".

Українська правда

ХОТІЛИ ВБИТИ СВІДКА У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування