Прихильники Колесникова провели мітинг на Майдані

Субота, 9 квітня 2005, 11:50
Близько 500 чоловік, що прибули з Донецька до Києва, провели у суботу на Майдані Незалежності мітинг на підтримку голови Донецької обласної ради Бориса Колесникова.

Про це повідомив з Києва по телефону донецькій газеті "Остров" голова Донецького обласного Союзу підприємців малого й середнього бізнесу й ремісників Олександр Хряков.

За його словами, у столицю на 11 автобусах приїхали представники його союзу, громадської організації "Союз породжених революцією", Союзу молоді регіонів, Партії регіонів, Прогресивної соціалістичної партії України.

Хряков розповів, що вони провели на Майдані Незалежності мітинг під гаслами "Ура Донбасу!", "Волю Донбасу!", "Не сійте ворожнечу - пожнете бурю!".

За словами Хрякова, вони планували блокування будинку Печерського суду Києва й пікетування адміністрації президента України. Однак, після бесіди із представниками влади Києва від цього "поки відмовилися".

Хряков уточнив, що зараз представники Донбасу "ведуть переговори нагорі", тому сьогодні ніяких акцій прихильники Колесникова проводити не планують.

Крім того, в обласній організації Партії регіонів у Донецьку кореспондентові "Острова" повідомили, що відправлення людей до Києва не організовували й що цим, імовірно, займались якісь інші структури.

Як повідомлялося, Колесникова затримали 6 квітня. Він був викликаний до Генпрокуратури як свідок у справі про насильницьку зміну конституційного ладу в Україні. Після цього Колесникова затримали спрацівники головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України за підозрі у здирництві.

У п'ятницю ввечері Печерський суд Києва визначив, що Колесников залишається під арештом. Адвокат Колесникова Андрій Федур готує апеляцію на це рішення.

Низка українських політиків, зокрема, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважають рішення Печерського райсуду Києва про арешт Колесникова "політичним замовленням". Раніше Янукович також заявив, що якщо глава Донецької облради не буде звільнений з-під стражи, партія і її прихильники почнуть усеукраїнський загальнополітичний страйк.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

День повалення Ахметова

КОЛЕСНИКОВ ЗАЛИШАЄТЬСЯ В СІЗО

КОЛЄСНІКОВА ЗАТРИМАЛИ ЗА ЗДИРНИЦТВО. ВІН СЯДЕ НА 5 РОКІВ?

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА НАЙБЛИЖЧОГО СОРАТНИКА АХМЕТОВА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування