Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко через образу на Ющенко й Буша не відпускає українців

Неділя, 1 травня 2005, 15:03
Особливим відношенням білоруської влади до України пояснює міністр закордонних справ Борис Тарасюк відмову Білорусії відпустити затриманих у Мінську п'ятьох українців.

"Очевидно, проявляється особлива позиція білоруського керівництва до України", - сказав він журналістам у київському аеропорті "Бориспіль" у неділю.

За його словами, варто враховувати, що Білорусія, яка ухвалила рішення про звільнення громадян Росії, але поки не відпустила українців "більше уваги звертає на відносини з Російською Федерацією".

Тарасюк нагадав, що Україна на засіданні комісії ООН у правах людини проголосувала за резолюцію, "яка вказує на недотримання Білорусією зобов'язань у сфері прав людини".

Міністр відзначив, що український МЗС продовжує вживати заходів для звільнення співгромадян. Він підкреслив, що звільнення росіян викликано не результатом активних зусиль із російської сторони й відсутністю подібних зусиль із боку України - "по кількості зусиль МЗС України й посольства України в Білорусії їх (українців) давно повинні були відпустити".

Тарасюк у неділю прибув із Чилі, де брав участь у засіданні співтовариства демократій.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Білоруський МЗС сприяє звільненню українських громадян

Тарасюк продовжує давити на Лукашенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...