Червоненко каже, що не зривав мітинг під Леніним

Неділя, 1 травня 2005, 16:37
Прес-служба Компартії заявляє, що міністр транспорту Євген Червоненко намагався перешкодити мітингу на честь святкування 1 травня в Ялті.

"Під час проведення мітингу група чисельністю до 200 осіб, очолювана Червоненком, прорвалася на трибуну біля пам'ятника Леніну і намагалася зірвати мітинг, організований міським комітетом КПУ", - сказано в повідомленні Компартії.

"При цьому Червоненко поводився нагло і цинічно, постійно ображав учасників мітингу, погрожував людям розправою", - заявляє КПУ.

Як стверджує прес-служба КПУ, "комуністи організували гідний опір і змусили його ретируватися, а "оранжистів" відступити, при цьому постраждало кілька членів КПУ".

У той же час, як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Кримській міліції з посиланням на начальника Ялтинського міськуправління МВС Анатолія Камакіна, який був присутнім на акції – ніякої бійки або чогось подібного біля пам'ятника Леніну не було.

За його словами, жодних потерпілих немає, до міліції ніхто не звертався , і правоохоронці не зафіксували ніяких порушень.

Камакін розповів, що в Ялті за планом повинні були один за одним пройти спочатку мітинг "Нашої України", а потім Компартії.

Представники "нашоукраїнців", які зібралися до 11.00, просили комуністів укластися за часом.

За словами Камакіна, Червоненко виступав на мітингу, але поводився дуже коректно.

Як повідомила агентству керівник прес-служби Мінтрансу Тетяна Маркіна, яка переговорила з самим Червоненком, усі події в Ялті знімалося камерами УТ-1 та міліції.

За словами міністра, він йшов на чолі колони "Нашої України", виступав на мітингу; при цьому ніяких протиправних дій не відбувалося.

Українська правда, Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News