Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Задум Ющенка зірвуть пірати?

Вівторок, 3 травня 2005, 15:37
Висновок Офісу Торгового представника США, що Україна є серед найбільш піратських країн світу, може бути переглянутий не раніше кінця поточного року.

Як повідомляє Радіо Свобода, це може зашкодити вступу України до СОТ, який Ющенко планував здійснити протягом другої половини 2005 року.

Автори звіту про порушників прав інтелектуальної власності у світі зарахували Україну до категорії так званої "пріоритетної зарубіжної держави".

Сюди зазвичай включають найзухваліших порушників прав інтелектуальної власності, які завдали найбільшої шкоди американській економіці та не виявляли доброї волі у боротьбі із інтелектуальним піратством.

Як зазначається у звіті Офісу Торгового представника США, режим санкцій, який щорічно блокує ввезення до США українського експорту на 75 мільйонів доларів, зберігатиметься також принаймі до кінця року.

Американський уряд вимагає від України внесення поправок до закону про ліцензування оптичних дисків, з чим досі зволікає Верховна Рада.

Звіт також відзначає слабкість системи прикордонного контролю, що дозволяє використовувати територію України для перевезення чи збереження піратських компакт-дисків з Росії та інших держав.

Хоча у звіті відсутня оцінка шкоди, яку Україна завдає американській економіці, у попередніх звітах сума збитків від експорту піратських дисків з України оцінювалася у 200 мільйонів доларів.

До держав порушників Офіс Торговельного Представника США зарахував 52 держави, зокрема Росію, Болгарію, Румунію, Польщу, Словаччину та Угорщину. Однак, в усіх цих держав відзначається прогрес у боротьбі з інтелектуальним піратством, тому вони віднесені до категорій меньш серйозних порушників, ніж Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування