Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін не агітував за Януковича. Але не міг відмовити "націоналісту" Кучмі

П'ятниця, 6 травня 2005, 11:04
Відносини з нинішнім керівництвом України в Росії можуть бути нітрохи не гіршими, ніж з попереднім, вважає президент Росії Володимир Путін.

Про це він заявив в інтерв'ю німецьким телеканалам АРД і ЦДФ, повідомляє РІА "Новости".

"От перший президент України, він що, був менш націоналістично настроєний, ніж діюче керівництво? Я думаю, що більше навіть", - вважає Путін.

"У нас із сьогоднішнім керівництвом України, я не перебільшую, можуть бути нітрохи не гірші відносини, ніж із попереднім керівництвом, яке очолював президент Леонід Кучма. Нітрохи не гірші. Ми це знали заздалегідь", - сказав він.

Говорячи про передвиборчу кампанію на Україні, Путін підкреслив: "По-перше, ми не робили нічого такого, що можна було б кваліфікувати як пряме втручання в справи республіки".

"Назвіть мені хоч один випадок, коли я агітував за одного з кандидатів? Такого не було", - сказав він.

"Так, ми інтенсифікували контакти з діючою владою, насамперед за їх ініціативою. Але відмовити в цій інтенсифікації ми не могли", - відзначив президент РФ.

"Ви тільки поставте хоч на одну секунду себе на наше місце, як це було можливо?", - поцікавився Путін.

По-друге, продовжив президент РФ, на пострадянському просторі Росія не може працювати з опозицією.

"Варто нам тільки за спиною діючої влади почати працювати з опозицією, ми відразу одержимо обвинувачення в якихось імперських амбіціях. Це миттєво відбудеться в той же час", - констатував президент.

"Але найголовніше не в цьому. Найголовніше, що мене турбує - це те, що використання неправових методів у політичній боротьбі на пострадянському просторі - вважаю абсолютно неприпустимим, тому що це приводить величезні території в стан плутанини й дестабілізації", - підкреслив Путін.

На його думку, держави на пострадянському просторі "досить тендітні, із не оформленими як слід державними структурами".

У зв'язку із цим, вважає Путін, дестабілізація може призвести до такої ситуації, від якої "вся Європа буде здригатися потім".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування