Шокін завів справи на есдеків та ужгородських міліціонерів і позаздрив тиску Різака

Середа, 1 червня 2005, 12:35
Заступник генпрокурора України Віктор Шокін заявляє, що в результаті інциденту в Ужгороді було порушено дві кримінальні справи.

Про це він сказав на слуханнях у Верховній Раді про побиття депутатів в Ужгороді під час переведення екс-губернатора Закарпаття Івана Різака до СІЗО.

"Перша справа стосується факту перевищення службових повноважень працівниками УМВС у Закарпатській області під час виконання рішення суду про взяття під варту Різака за ознаками злочину частини 2 статті 165 Кримінального кодексу України", сказав він.

За словами Шокіна, "друга справа була порушена за фактом втручання депутатів у діяльність працівників правоохоронних органів".

"У зв’язку з особливістю цих справ, що вони пов’язані з депутатами, порушенням їхніх прав, особистий контроль буде здійснено генпрокурором України", заявив він.

Заступник генпрокурора також нагадав, що "коли був затриманий Різак, проти нього було порушено кримінальну справу по доведенню до самогубства ректора Ужгородського університету".

"17 травня була порушена ще одна справа по частині 3 статті 35 КК України – перевищення влади. Йому було висунуто в цьому обвинувачення", сказав Шокін.

Крім того, він повідомив, що 18 травня проти Різака була порушена кримінальна справа за отримання ним хабаря.

"Справи дуже серйозні", зазначив він.

Щодо стану здоров’я Різака на момент його затримання, Шокін сказав, що перед цим "було здійснено медичну експертизу, де було сказано, що в перелік захворювань, які дають підстави для звільнення арештованих з-під варти, хвороби, якими страждає Різак, не входять".

Шокін також повідомив, що стан утримання Різака в ужгородському СІЗО задовільний.

"Він знаходиться у камері СІЗО. У нього є кольоровий телевізор, необхідні умови харчування", сказав він.

Крім того, за його словами, "27 травня Різак пройшов обстеження лікарів, згідно з якими тиск у нього на сьогодні складає 125/80".

"Це дуже гарний тиск", відзначив він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...