Колесников називає звинувачення "абсолютним маразмом"

Четвер, 2 червня 2005, 16:06
Прокуратура просить суд залишити Бориса Колесникова під вартою ще на два місяці. Сам Колесников просить відпустити його під заставу, зважаючи на сімейні обставини.

Про це він заявив у своєму виступі в Печерському суді, куди його доставили для розгляду справи про перегляд запобіжного заходу. О 16 годині у розгляді справи оголошено перерву для ознайомлення захисту з поданням прокуратури.

"Колесникова привезли до суду, він тримається достатньо впевнено. Він вважає, що арешт є надмірним заходом і звертає увагу на те, що в нього мала дитина, старенька мати, яка вже 2 місяці знаходиться в реанімації. Колесников назвав звинувачення "абсолютним маразмом", передає кореспондент "5 каналу".

Як передає кореспондент "УП", у своїй промові Колесников зазначив, що на момент звільнення Пенчука він не був акціонером "Білого лебедя".

За словами Колесникова, Пенчук назвав мотивом передачі акцій те, що згорів сусідній ЦУМ, і він боявся що згорить "Білий лебідь".

Другою причиною було названо те, що Пенчук боявся за колектив, хоча за місяць збирався його скоротити.

"І третьою причиною – тільки після нагадування слідчого він згадав приказку, яку я начебто йому сказав: "Є людина – є проблема, нема людини – нема проблеми", зазначив Колесников.

Також Колесников висловив здивування, яким чином він завдав матеріальних збитків Пенчуку, якщо купив в нього акції по 62 коп., а в решти акціонерів лише по 10.

Він звернув увагу, що для звільнення Пенчука потрібно було мати 50%+1 акцій, а Пенчук мав тільки 10%, які продав за 2 місяці до цього.

Колесников також висловив сумнів в доцільності утримання його під вартою і висловив готовність внести заставу на суму позову.

Адвокат Колесникова Андрій Федур не став прогнозувати хід розгляду, оскільки отримав інформацію про засідання суду кілька годин тому.

Сторона захисту прогнозувала, що засідання буде закритим, щоб як висловилася інший адвокат Олена Лукаш, "люди не бачили, як Федур розіб’є доводи генпрокуратури". Однак суд дав згоду на присутність журналістів на засіданні, відхиливши відповідне клопотання прокуратури.

Прихильники Колесникова майже розійшлися, їх залишилося близько 25 осіб. Вони сидять під стінами, їдять однакове морозиво, та пропонують його представникам "Беркута", які стоять перед дверима суду.

Значна кількість з них просто куняє. Почувши звуки пісні "Разом нас багато", люди почали дружно висловлювати своє невдоволення.

Також в залі суду перебували кілька депутатів від фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова, Тетяна Бахтеєва, Равіль Сафіуллін, Ігор Шкіря, та Сергій Ларін.

На відміну від минулого засідання, представників СДПУ(О) як серед депутатів, так і серед мітингуючих немає.

Термін затримання Колесникова закінчується 5 червня.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...