Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розрекламувалася перед постреволюційною Киргизією

П'ятниця, 3 червня 2005, 13:15
Прем’єр Юлія Тимошенко готова ділитися післяреволюційним досвідом реформування з Киргизією, де нещодавно після народних протестів подав у відставку президент Акаєв.

"Ми готові передавати досвід Киргизії", - сказала Тимошенко киргизьким журналістам під час спільного підходу до них з в.о прем'єра цієї держави Адаханом Мадумаровим.

Тимошенко сказала, що після революції треба "прибрати всі наслідки, створені політичними кланами, дати більше свободи людям і ЗМІ, економічні результати".

"За чотири місяці роботи нового уряду і президента є суттєві успіхи. Ми за дуже короткий проміжок часу кардинально закрили все, що називалося тіньовим сектором економіки, і підвищили соціальні стандарти в Україні", - сказала Тимошенко.

Присутній прем’єр Грузії Зураб Ногаіделі зазначив, що і в Україні, і в Грузії, і в Киргизії "рецепти ті ж". "Киргизія на правильному шляху – боротися з кланами і корупцією", - сказав він.

Під час прес-конференції за підсумками саміту СНД Тимошенко також підтримала можливий вступ Киргизії до ГУАМ у разі бажання країни приєднатися до цієї організації.

"Ми завжди вітаємо присутність нових членів (у ГУАМ)", - сказала Тимошенко на питання про можливий вступ Киргизії. "Не треба розглядати ГУАМ і СНД як альтернативу. Між цими утвореннями слід ставити сполучник "і", - додала вона.

***

Також під час прес-конференції прем’єр Білорусії Сергій Сідорський сказав, що не бачить можливості проведення у цій державі революції. "У Білорусії зараз стійкий економічний розвиток. Ще в 2001 році ми досягли рівня 1990 року, безробіття у нас 1,5%, а середня зарплата – 200 доларів".

Він додав, що після кожної революції відбувається "протверезіння". Тимошенко, яка також брала участь у прес-конференції, на цю фразу не прореагувала.

"Українська правда", Тбілісі


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування