Колишній ринок Курочкіна виставлять на продаж

Вівторок, 7 червня 2005, 19:33
Фонд держмайна України готує ВАТ "Дніпропетровський центральний ринок "Озерка" (ВАТ "ДЦР "Озерка") до нової приватизації.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Єхануров на прес-конференції у вівторок.

За його словами, ФДМ визнав, що приватизація ринку "Озерка" була проведена з порушеннями, і акції повернуті державі.

Як повідомив Єхануров, ФДМ запропонував Дніпропетровській облдержадміністрації підібрати кандидатуру на посаду в.о. директора ринку.

Глава облдержадміністрації відзначив, що Фонд держмайна буде готовити ринок до нової приватизації, тому що колишнім власникам необхідно повернути 50 млн. грн.

За словами Єханурова, якщо в іншого претендента на ринок "Озерка" є питання по власності, то йому необхідно звернутися до Фонду держмайна й вирішувати всі питання тільки з фондом. "Корпоративний конфлікт вичерпаний", - заявив Єхануров.

За його словами, цей конфлікт вирішували 16 судів різних областей України. Сьогодні окремі судді, які приймають рішення по ринку "Озерка" у Дніпропетровську, будуть давати пояснення відповідним органам.

Як повідомлялося 2 червня з посиланням на главу ФДМ Валентину Семенюк, ФДМ відновив дію наказу про припинення конкурсу із продажу 94,361%-вого пакету акцій ВАТ "ДЦР "Озерка" і скасував всі рішення про його приватизацію.

Раніше генеральний директор ринку Григорій Єфименко заявляв про захоплення ринку людьми російського бізнесмена Максима Курочкіна, який знаходиться у всеукраїнському розшуку.

Ринок "Озерка" - був проданий в 2004 році компанії "Регаоноптсервіс". Результати конкурсу викликали низку критичних зауважень з боку політичних сил і громадськості регіону.

Генпрокуратура 14 лютого 2005 року порушила кримінальну справу за фактом незаконної приватизації посадовими особами регіонального відділення ФДМ "Озерки".

У грудні минулого року Курочкін заявив в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні", що купив його "за десять мільйонів доларів". Курочкін оголошений у всеукраїнський розшук за обвинуваченням у фінансових махінаціях.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Щоб звільнитися від Курочкіна, довелося різати ґрати


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News