ЮЩЕНКО КАЖЕ, ЩО ОТРУТУ ДЛЯ НЬОГО ВИГОТОВИЛИ В УКРАЇНІ

П'ятниця, 1 липня 2005, 12:24
Президент України Віктор Ющенко стверджує, що спецслужби знайшли лабораторію, де виготовлялася отрута, якою його отруїли.

На питання, чи знаходиться вона на території України, він просто кивнув. Конкретне її місцезнаходження він уточнити відмовився, але додав, що в лабораторії були знайдені "залишки отрути, що могли б бути використані в порушення національного і міжнародного законодавства", пише "The Times".

Ющенко також висловив думку, що розслідування наближається до свого завершення. "Я упевнений, що, хоча деякі люди і ховаються від слідства, але ми їх наздоженемо. Я не боюся нічого і нікого" - додав президент.

За його словами, слідство одержало останнім часом "велику кількість нової інформації" у справі, пише "Daily Telegraph".

Ющенко також спробував пожартувати щодо стану власного обличчя. "В усякому разі, перед вами сидить сильний і красивий чоловік", - посміхнувся він.

"Що стосується сили, то тут усе в порядку, але на обличчі його залишаються жахливі шрами. Вуха дотепер розпухлі; сірий колір щік проглядається навіть з-під товстого шару тонального крему і надає обличчю безжиттєвий вигляд - особливо в порівнянні зі здоровим кольором рук", - говориться у матеріалі.

"Я пишаюся тим, що мені довелось пройти через цей іспит, і я знаю, що 99 відсотків людей не погодилися б пройти його. Ніхто на Україні ще не переживав такого отруєння", - сказав Ющенко.

За словами Ющенка, зараз вивчається декілька інших випадків отруєння такими ж високими дозами діоксину. Хіміки намагаються зрозуміти, яким чином діоксин впливає на стан тканин людини.

Ющенко стверджує, що в Європі відомо всього два інших випадки отруєння цією отрутою. В одному випадку з підозрою на отруєння діоксином госпіталізований фахівець з текстилю з Австрії.

"Те, що президент виключає Росію як можливе місце походження отрути, має виглядати знаком примирення, показаним президентові Путіну, що активно намагався просунути в президентське крісло суперника Ющенка - саме та виборча кампанія і стала причиною грудневої революції. Відтоді відносини між двома країнами залишаються напруженими, хоча кризи, усупереч численним прогнозам, усе-таки не сталося", - пише "The Times".

Новини-Україна, Лента.Ру

Читайте також:

Ющенко знає формулу отрути, якою його отруїли


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування