Людина Березовського хоче, щоб Марчука заарештували?

Понеділок, 4 липня 2005, 11:09
Глава Фонду громадянських свобод, фінансованого російським олігархом Борисом Березовським, Алекс Гольдфарб заявляє, що "відомого політика", який знав й організував прослуховування в кабінеті екс-президента Кучми, варто узяти під варту.

Так він прокоментував статтю в "Українській правді" "Команда Миколи Мельниченка".

Гольдфарб підкреслює, що якщо монтаж уривків розмов про Гонгадзе почався в понеділок 18 вересня 2000 року - усього через добу після викрадення й убивства журналіста, то "команда Мельниченка, розпочала клеїти "Кучмагейт", коли ще ніхто не знав, що журналіст убитий, адже на той момент Гонгадзе був відсутній усього лише добу".

"Уривки 14-ти розмов, озвучені Морозом, походять із різних записів, зроблених протягом декількох попередніх місяців. Тільки змонтувати ці фрагменти займає кілька годин, а для того щоб їх виявити з маси сирого матеріалу, потрібно кілька днів уважного прослуховування записів", - міркує Гольдфарб.

"Значить матеріали, що викривають Кучму в убивстві, почали готуватися ще тоді, коли сам Гонгадзе ходив вулицями Києва, не підозрюючи, яка йому уготована доля", - вважає він.

На основі цього, Гольфарб вважає, що організатором убивства є "той самий "відомий політик", який керував всією операцією прослуховування, і дав команду Савченку й Мельниченку монтувати файли для Мороза".

"Будь-який розсудливий слідчий у даних обставинах має вжити заходів щодо узяття під варту "відомого політика", допитати Мороза й вимагати арешту й видачі Савченка й Мельниченка з Португалії й США за підозрою у співучасті в убивстві", - вважає Гольдфарб.

Він також ставить питання, чому генпрокуратура цього не робить, а обмежується зливом ключової інформації в пресу?

"Може бути, щоб спровокувати ще декілька "самогубств", як сталося з міністром Кравченком? Або щоб дати Миколі і його друзям можливість загубитися, як це зробив генерал Пукач? Або, може бути, таким чином слідчі дають усім зрозуміти, що вони знають убивць, але їхні руки зв'язані міркуваннями вищої політики?" - припускає Гольдфарб.

Як відомо, раніше людиною, яка знала про прослуховування, неодноразово називався Євген Марчук.

"Українська правда"

Читайте також:

Команда Миколи Мельниченка

Порятунок майора Мельниченка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...